Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (15) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Ikan (2) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (2) Lauk (6) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (236) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (14) Menu Mudah (10) Minuman (9) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Muffins (1) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (3) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (18) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (17) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (2) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Telur (1) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

1 hari 1 info

Salam..

Ramai rakan2 blogger yang sering mengamalkan amalan meminumair kosong bersama lemon pada waktu pagi..Actually sue pun sebenarnya turut mula mengamalkannya…( teruja sebab menjadi amalan kak ienda la ni..hee..hee). Walaupun tak sedap..masam..tapi ok ler ( nak kurus punyapasai..telan juga la )..coz ini salah satu cara untuk menditox kan diri..

Now.. sue nak kongsi skit maklumat tentang amalan ni yang sue dapat daripada Majalah Rapi Bil. 126….


Amalan memulakan hari dengan segelas air suam bersama sehiris lemon akan membantu mencuci hati yang pada ketika itu fungsinya sangat aktif. Lemon juga berfungsi membersihkan usus dan mempercepatkan proses penyingkiran toksin.

Memang la kan…amalan meminum air suam bersama lemon ni sungguh tidak menyelerakan..Tapi demi untuk kecantikan dan kesihatan sue kuatkan juga untuk menelannya..Kih!..kih! ( ayat poyos jer..)

1 comment:

Mia-Ina said...

slps detox, mia sering amalkan amalan ni.

Sup Tulang Jangan Pandang Belakang

Kali ni up lagi menu dah basi.Dah try lama dulu.Sesekali   nak juga try resepi google..Biasa tu buat sup ala campak-campak ikut hati ja. ...