Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (15) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Ikan (2) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (2) Lauk (6) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (236) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (14) Menu Mudah (10) Minuman (9) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Muffins (1) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (3) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (18) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (17) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (2) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Telur (1) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

1 hari 1 info

Salam...

hari ni sue nak share skit info pasal tomato...Layan lah yerr...





Tomato mengandungi likopen, iaitu fitokimia jenis karotenoid yang merupakan antioksidan ( bahan pencegah sesetengah kanser dan penyakit kardiovaskular). Lebih merah warna sebiji tomato maka lebih banyak kandungan likopen. Likopen hanya mudah diserap jika seseorang memakan tomato yang telah dimasak.



info : Rapi Bil.129




Good info kan..

Naw!..sue nak share satu resepi yang sue dapat daripada majalah mingguan wanita....

JUS TOMATO (untuk turunkan berat badan & menaikkan seri muka)
sebiji tomato, sesudu besar madu, 3 biji limau kasturi dibland bersama jadikan jus.Minum jus ni 2 kali sehari

Selamat mencuba....



1 comment:

ieda said...

memang good info dik .. thanx for sharing ..

sharing is carring

Sup Tulang Jangan Pandang Belakang

Kali ni up lagi menu dah basi.Dah try lama dulu.Sesekali   nak juga try resepi google..Biasa tu buat sup ala campak-campak ikut hati ja. ...