Assalamualaikum...
Alhamdulillah...Ni biskut ketiga yang dibuat. Resepi dapat dari rumah Kak Wan. Ternyata ini lah resepi yang sue cari- cari. Rangup dan sedap.
Buat dua adunan saja. Cukup la untuk dibawa balik ke kampung. Untuk kat rumah ni, lepas raya pun boleh buat lagi. Sue share resepi di sini untuk koleksi sendiri. Thank's untuk Kak Wan untuk perkongsian resepinya ni. (^_^)
BISKUT CORNFLAKES
Sumber: Kak Wan @ Resepi Citarasawan
Bahan- Bahannya:
250 gm mentega
150 gm gula kaster
2 sdt esen vanila
250 gm tepung gandum
4 cawan cornflakes diramas kasar
Cara- caranya:
- Putar mentega dan gula hingga berkrim. masukkan esen vanila dan kacau rata.
- Masukkan tepung gandum dan cornflakes uli hingga menjadi doh.
- Ambil satu sudu kecil penuh dan di atur atas loyang yg dah digriskan dulu.
- Bakar pada suhu 180C selama 15- 20 minit atau hingga kekuningan.
- Simpan di dalam bekas kedap udara.
2 comments:
ni biskut ketiga, yabg keempat belum masuk lagi tu ye Sue... he heheh kakak cuma ada satu je biskut tart nenas!
satu lagi biskut yang best adalah cornflake madu,wajib ada setiap tahun hehe
http://fatinicious.blogspot.com
Post a Comment