Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (4) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (228) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (10) Menu Mudah (8) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (2) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (17) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (13) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Tuesday, 30 July 2013

Green Peas Cookies

ASSALAMUALAIKUM.
Masing- masing dah  berjenis- jenis buat biskut. Sue baru ja nak panaskan enjin. Naik semput juga, semua nak di buat. Sebab tahun ni hb request buat biskut sendiri ja. Jenuh la berpeluh ketiak buat juga biskut. Untuk tu.... opkos la resepi biskut- biskut yang mudah saja yang menjadi pilihan. Antara nya tentulah biskut ni. Tahun lepas biskut ni juga lah menjadi pilihan sue..Green Peas Cookies.

Now! Sue share lagi resepi....bagi idea pada sapa- sapa yg tengah fikir nak buat biskut apa tahun ni. Dicadangkan biskut paling senang ni...Green Peas Cookies.... (^_^)
Kali ni sue copy ja resepi dari Along Ros... Roz HomeKreation... Thanks Along

GREEN PEAS COOKIES

INGREDIENTS:
1 cup Peas Flour
1 cup Flour
1/2 cup Icing Sugar
1/2 tsp Baking Powder
1/2 tsp Salt
Mazola Oil
1 Egg Yolk

METHOD:
1. Mix all dry ingredients well.
Pour in oil slowly until a soft dough is formed.
2. Shape into a size of marbles.
Brush top with egg yolk.
3. Bake at 180C for 15 minutes or until cooked.
4. Cool & keep in air tight containers.

No comments:

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "