Mood menjahit


Tengoklah ni..nice n cute kan...... dua tiga hari ni jenguk umah kak maya...Banyak juga tutorial yang bleh dapat kat situ..Ni menaikkan semangat sue nak bukak balik mesin jahit kat umah ni...( Sian mesin tu...agaknyer dah bersarang labah2 agaknyer..hee..hee..) Lama tak digunakan......Sehingga kan..kadang2 panas jer telinga bila kena perli ngan cik abe....
Ya la..mesin tu akan keluar kalau time nak raya ja ( tu pun sebab nak jahit langsir..hee..hee) atau time mood nak menjahit tu datang..Tapi sue ni bukan pandai sesangat pun menjahit ni sebononya ( sungguh tidak mewarisi kemahiran ibu dan adik beradik yang lain)..setakat jahit basic2 tu bleh la....Tapi kalau setakat nak jahit langsir, buat cadar, bantal or menda2 ngarut tu bleh la...hee..hee..tapi tahap kekemasan jahitannya..masih belum bleh diberi markah 100%..he..hee...
Kak maya..sue akan cuba buat dress ala dahlia tu...( khas untuk baby auni..anak buah sue) sebab macam senang jer...Thank's..sebab sudi menyediakan tutorial tu...
Daaa..sign out dlu....nak start mengeledah carik kain ni...hee..hee


7 comments:

Y@ZeD@ said...

ishhhhh, aida suka sgt org yg pandai jahit nihh.. rasa kagum sgt..!! tp, nk menjahit tuhh idakler retinyer..!! klu hujung baju kurung tetetas jahitan punn ai rela stapler jer u.. hikhikhikkk...
rasa2nye, en.yazed lagik terror kot menjahit dari bini nyer nihh..!! hikssssss

ibh said...

Heee..hee..akak bukan padai sgt pun...Gitu2 jer..untuk suka2 sendiri jer...

Ok ler..kalau en. yazed yg teror..senang aida..Hee..hee

green apple said...

korang ni memang lambang wanita sejati siap menjahit bagai okkk.
aku ni bila laaaa..

ibh said...

Nak wat cam ner green aple..kena juga pandai...tak sanggup dah nak ngadap kakak suh buatkan langsir umah sendiri...
Lagi pun..kalau tak dijenguk mesin jahit tu..harus panas jer telingan nanti kena perli ngan cik abe tu...

Ada Ayrissa said...

cutenyaaaa.....

- Isabella - said...

comelnyer begggg...
cantik2!!!!!

ibh said...

memang comei kan..tapi jgn silap naa..tu bukan sue yg buat tau..tu kak maya yg buat..

Blueberry Banana Greek Yogurt Pancake

Kemain panjang namanya..Benda sama saja..Pancake a.k.a lempeng comei gitu. hehehe. Idea dari pinterest gitu. Kalau dah bukak pinterest ...