Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (4) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (228) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (10) Menu Mudah (8) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (2) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (17) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (13) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Thursday, 1 September 2016

SKII Part 1

ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Bila usia makin meningkat ni..nak tak nak terpaksa juga memilih dan menggunakan produk kecantikan untuk touch up apa yang kurang dan patut.
Sue ni bukanlah jenis orang yang suka/ rajin sangat nak jaga muka ni.
Tapi bila dah terperasan yang mula tumbuh bintik-bintik seakan jeragat makanya kena juga lah rajinkan diri untuk bahagi sikit masa belek- belek muka sendiri.

Nah! Ini sue share produk yang sue guna sekarang. Memang agak mahal la. Tapi sue mula- mula guna dulu just guna set yang trial saja. Tapi walaupun trial pack, jimat juga, Boleh la bertahan dalam dua tiga bulan macam tu. 

Mula- mula dulu sue beli set yang ada Facial Treatment Gantle Cleanser, Essence, Facial Treatment Clear Lotion, Steampower Rich Cream, Cellumination Deep Surge dan RNA Power. Siap ada free gift lagi. Dapatlah Anti aging mask ..Suka sangat la kan. Benda free.. Hehehe
Semuanya dalam pack trial ya..Jangan pulak ingat pack besar. Tak mampu cheq oii..Hehehe

Kemudian terjebak pula dengan lipstik dan foundation. Foundation dia best ya..Sesuai ler untuk orang yang tak reti or tak suka mekap ni. Ringan saja teksture nya. Sue pakai ni saja..Bedak? Memang jarangggggg ler. Mana sempat ja . Dasar pemalas macam ni la. 


Kemudian terbeli pula LXP Essense ni. Essence ni sue guna waktu malam ja.

Okeh! Hari ni kita cerita pasal LXP Essence ni saja dulu.'Mesti ada yang nak tahu apa beza Eseence yang biasa tu dengan LXP ni kan.


LXP vs NORMAL ESSENCE
1- LXP contains 8X more concentrated pitera compared to normal essence
2- Clinical studies; LXP essence - As fast as 3 days and Normal essence - 14 days
Dan yang ke 3,,Opkos la LXP ni harganya lagi mahal dari normal essence. 



Tapi memang tak mampu nak beli sebotol besar terus. Makanya setakat ni hanya mampu beli yang 30ml punya saja..Harga lebih kurang RM139 gitu.. Tapi bukan direct beli di kaunter ya. Sebab harga dikaunter mahal sikit dari agen.
Dan yang best dengan 30ml ni tahan untuk 4 bulan ya. Kalau ada normal essence..Siang gunakan normal essence dan malam baru gunakan LXP essence.

Okeh! Tu saja perkongsian untuk kali ni. Next kita cerita yang lain pula ya. Daaa

No comments:

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "