Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (4) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (228) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (10) Menu Mudah (8) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (2) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (17) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (13) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Thursday, 1 September 2016

ROTI GORENG KETAM CHEESE

ASSALAMUALIKUM.
Good morning (^_^)
Kita update menu breakfast dah habis a,k,a basi gitu
Nah resepinya:
.
.
.
.



ROTI GORENG KETAM CHEESE
Sumber :Instagram ibh_sue

BAHAN- BAHANNYA:
Roto keping- lenyek siap-siap
Crab stick - rebus sekejap
Cheddar cheese
Lada putih
Telur 

CARA- CARANYA:
Ambil roti dan letakkkan cheese di tengah- tengah,
Letakkan crab stick dan kemudian taburkan sedikit lada putih
Gulung kan roti dan ketepikan dahulu.
Pukul telur bersama secubit garam.
Panaskan kuali dengan minyak sederhana banyaknya.
Celupkan roti yang digulung tadi dalam bancuhan telur.
Gorengkan dengan api sederhana.
Siap.




 SELAMAT BERSARAPAN (^__^)

1 comment:

adda syuhada said...

nanti nak buat gakla..hehe

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "