Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (214) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (16) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Wednesday, 9 May 2012

Potluck

Assalamualikum.

Siap juga akhirnya puding mangga untuk esok. Akcely ni untuk bawa pi office esok. Buat makan2 lepas metting.


Tengah duk tunggu puding sejuk skit sebelum ditutup. Hb call, dia kata rumah sewa adik bermangga. So dia x ble masuk. Soalnya, kenapa tuan rumah tukar mangga langsung x inform apa2 pd hb or pd adik dia. X ada sebab nak dimangga. Sebab sewa rumah di bayo, walaupun x duduk coz adik ipar cuti semester 2 bln. Sue pulak yg hangin rasanya. Hehehee tetiba ja masuk cita pasal ni kan. Sebenarnya hb pi rumah tu sebab nak ambik bag tarik sue. Coz sue nak pakai. . .nak pi kursus minggu ni.

Tp bila dah dgr suara hb td. Sian lak,sbb dia penat2 redah jem pi shah alam semata2 nak pi ambik bag ja. Sudahnya, x boleh masuk lak. Hb dah blur dah. . X tau nak bwat apa. Dia dah call tuan rimah,tp tuan rumah tu kata esok ja lah dia bukak. Sue tanya hb. . Np x ckp abg nak ambik barang mlm ni. Abg np x tanya kenapa dia mangga. Hb cakap dia mcm blur. . X terfikir nak tanya. Sian hb. . dah la penat, sakit gigi pula tu. Last2 suh ja hb balik. X pyh la ambik bag tu n x payah la call tuan rumah tu lg. Biarlah dia nak buat mcm tu. . Klu dia tipu kami, dia la berdosa kan. X pa la pakai bag sandang ja la nanti . Huhuhuuu ( rasa bersalah lak sshkan dia)


Ya la. . Faham tu rumah dia (eh! x habis lg. . Ngeee). Tp rasanya kita penyewa berhak tau np dia bwt mcm tu. Its ok la mn tau kot dia mangga sbb takut org masuk rmh sbb kawasan tu ada kes kecurian ka or ada sebab2 lain. . tp, x kan ssh sgt nak inform kot. Sms ja pun ok dah.


Hadoiii serik rasanya. Mcm2 hal. Hb dah mula terfikir nak pi carik rmh sewa lain ja tuk adik dia tu. Hadoiii. . Byk rugi.


Heheheee. . Sorry la. Terlebih2 pulak meluah rasa hati ya. Ok! Back pd puding ya. Mlm ni sue just guna puding yg segera jg. Bukan apa. . Yg tu ja senang. . Cuma mcm biasa sue ubah suai skit. Asalnya nak bubuh buah mangga betul,tp carik2 mangga x ada pulak. . . So, letak ja nata di coco. Biasanya. . .sue akan campurkan sikit fresh milk or susu krimer dlm tu. So, rasa mcm lemak2 sikit ( x habis dgn lemak ja ko ya sue. . Ngeeeee)


Ok! Stop dl ya. Rajin2 nanti ada la update n3 bau2 stoberry ya. Tu pun kalo rajin. . Hihihiiii. . Maklum la sekarang ni. . Dapo pun dah jaranggggg beno berasapnya. Ngeeeee (^_~)


Dah! Nite semua -----»»»»» hadap lg update memalam kan. Harus say good nite. Ngeeeee


Published with Blogger-droid v2.0.4

4 comments:

Shahriah Abdullah Novelis said...

SAlam Sue.. sabar yaa...kekadang tu apa yang kita rancang tak selalunya menjadi... apa pun puding mangga tu sedap sangat! kecur dah ni...:))

ibh_sue said...

Wkslm kak. Heee betul tu. Kak! Puding biasa ja tu. Klu akk msk lg kecur air liur sue tau.

Qasey Honey said...

wah rajinnya..nmpk sedap tu...kt opis QH pon rajin jugak wt makan2 pastu memasing bwk la...seronokkan...

Cik Ina Do Do Cheng said...

cik ina dah terasa kat tekak puding mangga ko tu.time panas cam ni makan plak puding mangga yang sejuk tu
syoknya : )

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "