Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (15) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Ikan (2) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (2) Lauk (6) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (236) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (14) Menu Mudah (10) Minuman (9) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Muffins (1) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (3) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (18) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (17) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (2) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Telur (1) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Erti Kawan Sebenarnyer



Ni sue dapat dari email yang kawan sue hantar....Layannn lah yer...


kata mak,
KAWAN tu ibarat lebah,habis madu sepah dibuang.......


kata abah,
KAWAN tu umpama bunga ros, dipandang cantik dipegang sakit......


kata atuk,
KAWAN tu seperti air, terus me ngalir.....



kata nenek,
KAWAN tu bak bulan, dipuja dan disanjung tp nun jauh di sana ....



kate sedare,
kawan tu mcm makanan, kawan makan kawan!!



kata abang,
KAWAN tu seperti lembu, me ngikut saje ape dikata........



kata kakak,
KAWAN tu tak ubah macam durian, bau je busuk tp sedap dimakan....




kata adik,
KAWAN tu macam biskut, sekejap ade sekejap takde.......



kata aku,
kawan tu tak kisahlah camner.. walaupun dia IBARAT LEBAH, UMPAMA BUNGA ROS, SEPERTI AIR, BAK BULAN, SEPERTI LEMBU, TAK UBAH MACAM DURIAN & MACAM BISKUT!!! dia tetap kawan...



tau tak sebab ape???


sekali aku dah kawan ngan dia selamanye dia ttp kawan aku... itu cara aku berkawan..!!


walaupun kita mempunyai kekasih, tapi teman tetap paling setia.
walaupun kita punyai harta yg banyak, teman tetap paling berharga.




( Ni gambo lamer..zaman sekolah dulu ( kelako plak tengog gambo ni..muka sorang2..hee..hee )..ni ler sahabat baik sue dari dulu sampai lah ke hari ni..Still berhubung lagi...walaupun sukar untuk bertemu dan berkumpul seperti dahulu..sebab masing2 sudah ada komitmen...Hope...satu hari nati kita akan berkumpul ya...heee...Windduuuuu kat u all...)




Rinduunyerr nak jumpa kawan2 baik ku,



5 comments:

ieda said...

salam sue ..

hermmm ada kawan yg susah utk paham perasaan kita , niat kita dan yg pasti susah nak jadi kawan yg ikhlas berkawan dgn kita ..

waktu senang sanggup tersenyum bersama .. waktu susah hilang ntah kemana ...

sedeyyy sgt ...

ibh said...

memang lumrahnya kadang2 mcm tu kak ieda...Susah nak carik kawan yg betul2 ikhlas n sanggup share susah senang ngan kita..

Akak jgn ler sedey...

zara said...

Dalam dunia ini, kita tidak punya sesiapa kecuali diri sendiri, tetapi dalam kita bersendiri, kita beruntung kerana punyai sahabat yang memahami.

Namun banyak dugaan dan rintangan yang akan mengiringi persahabatan itu sehinggakan ia boleh memusnahkan sebuah persahabatan.

Semoga persahabatan anda dan rakan-rakan berkekalan sepanjang zaman.

ibh said...

Ya kak zaza...mudah2an persahabatan kami kekal..

bobo said...

oh... wife aku kah itu? :-)
mcm tak percaya je... nanti nak tanya dia ada buat plastic surgery ke tak...

Sup Tulang Jangan Pandang Belakang

Kali ni up lagi menu dah basi.Dah try lama dulu.Sesekali   nak juga try resepi google..Biasa tu buat sup ala campak-campak ikut hati ja. ...