Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (214) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (16) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Saturday, 24 November 2007

Donia

DONIA..hasil penulisan Lamia Aimal....novel ni paling top pada zaman time aku sekolah dulu. Tapi tulah..silapnyer aku tak memiliki novel ni....novel ni pun dulu aku pinjam dari diah kawan aku...Dalam pada pinjam tu pun....2 ke 3 kali gak la aku ulang2 baca novel tu...
Donia telah berjaya mengumpul peminat setia Lamia Aimal. Donia memang antara buku yang menjadi pilihan sepanjang zaman. Kisah cinta genre ini memang sering mendapat sambutan di kalangan pembaca-pembaca di malaysia terutamanyer bagi pembaca wanita la. Donia, ...kira kisah cinta selepas kawin la.. i also like storyline yg macam ni. Boleh dibaca berterus terusan, sedar2 dah abis, dan tak mustahil akan dibaca berulang- ulang. Cerita dia tak boring, ada saja yang berlaku dalam hidup Lisa dan Harris , watak utama dalam novel ni. Ada cinta, ada harapan, ada adventure, ada kejutan.. a good package utk satu buku.seorang gadis yang baik dan bersopan santun, Nurlisa terpaksa memutuskan hubungan kasih dengan kekasihnya kerana terpaksa menerima keputusan ibu bapanya utk mengahwini Haris. Semua ini berlaku gara-gara dari wasiat yg diturunkan kepada Haris. Haris membina syarat tersendiri dengan Nurlisa dan menerima perkahwinan itu. Namun apa yang berlaku selepas itu.....masing-masing mula menyimpan rasa cinta. haaa...nak tau cerita dia lebih lanjut..pg la ke kedai buku yang berdekatan untuk mendapatkan senaskah novel ni..hee..hee
Yang pasti aku berani jamin yang korang semua pasti akan terpikat dengan hasil penulisan Lamia Aimal.....

1 comment:

Life goes on... said...

Kegemaran saya juga... sampai sekarang tetap jadi novel yang paling saya suka. Tercari-cari juga novel ni semula tapi tak jumpa..

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "