Blueberry Banana Greek Yogurt Pancake


Kemain panjang namanya..Benda sama saja..Pancake a.k.a lempeng comei gitu. hehehe. Idea dari pinterest gitu. Kalau dah bukak pinterest memang ralit tengok macam- macam resepi. Hatt menu yang simple- simple macam ni bersepah hokey kat pinterest tu. Sesuai sangat la untuk orang yang konsepnya nak cepat tapi sihat gitu.



Ni idea pancake ala ala sihat gitu. Tak guna tepung tapi guna oat.



BLUEBERRY BANANA GREEK YOGURT PANCAKE
Sumber: Running with spoons @ Pinterest

1/2 Banana, medium ripe
1/4 Cup Blueberry, fresh or frozen
1 tbsp Almond milk, unsweetened
2 Egg white or 1 Large egg
1/2 Cup Roalled Oat
1/2 tsp Baking Powder ( ni tak letak)
1/2 tsp Vanilla extract
1/4 Cup Greek yogurt, plain.

* I tak ikut adunan di atas ni. Ikut sukatan sendiri sebab nak makan sorang saja kan. Skip letak baking powder dan tak guna almond milk sebab tak der..  Telur sahaja dah cukup untuk buat adunan tu boleh diadun.

Hatt ni saja pun kenyang tau.. Makan bersama maple syrup atau madu..dengan buah- buahan.. Memang layan lah (^_^)





Okeh! Next time hakak share lagi menu simple- simple yang sedap ditekak dan ala- ala sihat gitu ya.. (^_~) 

Comments