Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (4) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (228) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (10) Menu Mudah (8) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (2) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (17) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (13) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Saturday, 28 March 2015

Sapu habuk sat

Assalamualaikum..

Kemain lama tak masuk. Berhabuk dekat sekaki dah kot. Ceh! Merapu ja kan..Ehehehe..

Sejak ada macam- macam application ni, blog memang tak usik langsung. Yang kerap update just instagram saja. Lagi pun senang sebab ramai dah otai- otai masak punya akaun instagram juga kan..So lg senang follow. Ada cerita terbaru or resepi best baru masuk blog dia orang saja kan

Ok lah.. tak berseri kalau blog tak ada gambar kan.. Nah! Kasi cuci mata dengan pokok pudina. Beli memang dah siap merimbun macam tu. Dua hari beli simpan dalam rumah, lepas tu kesian pulak tak kena cahaya matahari kan, makanya pindah kan la ke luar rumah. Hari pertama tu ok, masuk ja hari ke dua pokok mula macam nak layu. Maybe sebab tak tahan kepanasan sangat kot, Sebab betul- betul letak kat tempat yang direct kena matahari. So, pindah kan semula masuk dalam rumah.


Now, alhamdulillah masih lagi hidup subur. Hope mampu la bertahan lama.
Nampaknya kena tambah ilmu tentang tanaman ni. Maklum la, nak juga berjinak- jinak bercucuk tanam ni.Tanam sayur sendiri, jimat belanja. Ni tak la, sampai cili api pun kena beli kan.. Kay lah..Stop dulu. Daa...(^_^)

1 comment:

Delores Hope said...

Nice, i really like it.if you also like our site please follow: http://www.robesdemariee2013.com/

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "