Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (212) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (15) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Monday, 19 October, 2009

GRANADA JUS DARI GIFFARINE


KEISTIMEWAAN DELIMA

Buah delima atau dari segi saintifiknya Punica granatum mempunyai pelbagai keistimewaan, selain dari sedap dimakan ,ia juga mempunyai kebaikan dari segi kesihatan. Khasiatnya tinggi kaya dengan zat sodium, riboflavin, thiamine, niacin, vitamin C, kalsium dan forsforus. Ia juga sejenis penawar kerana kandungan antioksidan yang tinggi bagi penyakit jantung, cepat tua dan barah.Khasiat perubatan delima sudah dijumpai sejak 8000 tahun lalu oleh masyarakat Parsi Purba (Iran). Antara khasiat yang terdapat dalam buku perubatan Iran purba adalah:

Melancarkan dan menstabilkan peredaran/perjalanan darah
Mengembalikan fungsi jantung dan hati kepada normal
Membersihkan hati dan urethra
Memperkuatkan sistem penghadaman
Membuang lemak-lemak berlebihan
Meningkatkan tenaga
Mencegah ‘morning sickness’
Membantu menyesuaikan hormon ketika haid
Mencantikkan dan mencerahkan kulit
Membantu menyembuhkan penyakit diabetes
Boleh meghilangkan kahak
Mencegah ketidaksuburan/kemandulan dan meningkatkan kekuatan tenaga batin
Mencegah Alzheimer dan nyanyuk di kalangan orang tua

Kajian perubatan moden mendapati delima mempunyai khasiat lain seperti berikut:

Mengandungi anti-oksidan yang tinggi
Mengurangkan pengumpulan lemak dan kolestrol pada dinding pembuluh darah,
mengelakkan salur darah daripada tersumbat dan mengeras yang menjadi punca penyakit jantung.
Mengurangkan tekanan darah sebanyak 5% di kalangan pesakit darah tinggi jika diambil sebanyak 50cc setiap hari selama 2 minggu Menghalang pembentukan sel barah payudara.

DAN..UNTUK ITU MEMPERKENALKAN..JUS GRANADA YANG MEMPUNYAI PEL BAGAI KHASIAT....
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Kandungan: Jus Delima (Pomegranate Juice) 99.97%Vitamin C 0.03%No Added Sugar, No Preservatives Selamat untuk diambil oleh kanak-kanak, ibu mengandung dan ibu menyusu.


GRANADA 100% Jus Delima
(Pomegranate Juice)
KOD: 37319-06
Isipadu Bersih: 700ml


5 comments:

ieda said...

lamanya sue x update .. rindu akak tau ..
ermmm banyak tul khasiat buah delima nieh .. buah2 an adalah makan yg paling sesuai untuk kesihatan kita kannn ...

Anonymous said...

saya nk order jus tu..ni email saya: path_nur@yahoo.com

armouris said...

info tentang khasiat delima kat sini - Delima Cerahkan Kulit.

Update terkini isu-isu semasa kesihatan ada di infokesihatan@twitter.

Anonymous said...

bolehkah ia menghilangkn parut jerawat?

erisya elyna said...

saya ada jual rumpai kollagen..boleh hilgkn parut,jerawat,tompok hitam..mcm2 lg..bermint blh sms saya

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "