Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (4) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (230) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (12) Menu Mudah (8) Minuman (9) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (3) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (17) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (16) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Monday, 8 October 2007

Jom jalan-jalan....cuti-cuti Malaysia..

Last week aku bercuti...balik Perlis...maklum la tahun ni aku kan beraya kat kampung halamanku...so balik perlis awal la, siapkan pape yg patut...Balik keja jer terus chaw chin chau balik perlis...berkobar2 suami aku ni....maklum la nak balik kampung dia la katakan....tak pe la...aku pun syok gak...kira bercuti gak la ni....melancong..heee...hee....Kami berbuka dalam keta jer..minum air..pastu makan buah epal jer....Seronok sangat balik time2 cam ni...tak jem langsung...ialah mana ada orang balik sana awal2 cam ni....kalau minggu ni mungkin la kot..sebab semua orang dah start bercuti awal...Perlisss?....biasa la...panas sangat..betul2 mencabar puasa kat sana.....sepanjang aku cuti kat sana minggu lepas rasanya baru 2 kali hujan...yang lain panas memanjang...Hari sabtu tu kami sempatkan juga la pg shopping kat padang besar....habis2 tidak pun, boleh gak la bawa balik beras pulut balik kampung aku.......Haaa...tahun ni alhamdulillah....nasib baik la stok mercun tu dah habis...kalu tak habis la...Rupa2nyer laki aku selalu gak ambik stok mercun kat budak siam tu....kira tahun ni laki aku terlambat la....diaorang dah tak amik order sebab diorang kat sana 10 hb dah raya...kira diorng kat Thailand tu raya awal la dari kta....


Key la..kat sini aku uploadkan la beberapa gambo yg sempat aku amik...tu pun pic tak elok..amik dari dalam keta...panas nak kuar...tak tahannnn...hee..heee...









Ni la pemandangan ladang tebu kat Chuping...ni ladang tebu terbesar tau....sayup jer mata memandang...


Haaa... ni plak bulatan nak pg padang beso ke nak pg Thailand...belah kiri tu dah sempadan Thailand dah tu....








Haa.. ni la dia tempat bazar kat padang beso tu...sinilah tempat berkumpulnyer para penjual yang mejoritinya penduduk Thailand yang berniaga kat sini...tapi time ni..tak banyak gerai yang bukak lagi..time tu baru kul 9 pagi....kalau nak shopping kat sini jangan la pg hari minggu..barang memang diorang up kannyerlah...sebab time tu la banyak pelawat dari luar...tp bonusnya kalau pandai cakap blah2 sana terutama bleh cakap siam skit2...for sure dapat tawar harga lebih murah lagi...




Ni plak gambo pemandangan belakang rumah .......nun...saujana sawah.....tp time ni orang masih lagi "mengala"......anak padi pun lum naik sgt lg....tu yg tak semua nampak hijau...kalau semua anak padi dah naik....fuhhhh....memang cantik...hijau jerr..mcm karpet jer tengok dari jauh....

No comments:

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "