Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (4) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (228) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (10) Menu Mudah (8) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (2) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (17) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (13) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Sunday, 13 September 2009

Making kuih raya n tragedi mesin jahitku

Hari ni kul 9 dah gerak pegi rumah along..sebab dah janji semalam hari ni kami adik beradik yang ada ni nak kumpul..gotong royong buat kuih raya n menjahit( hu..huu..baju ku belum jahit lagikkk...waaaaaa...)....


Sambil2 tu..sempat juga ucu snap beberapa pic masa sibuk2 membuat kuih tu...memang jenuh juga..maklum lah..anak2 nyer pun sibuk juga nak tolong..So...hasilnya, biar rupa tak bapa cantik..tapi rasa bior sedap okey...heee...hee...







Tengok la...kecohnyer keadaan masa tu..bersepah sana sini....


Tengok!..yang cinonet si auni ni pun sibuk nak kacau juga...



Ni ler hasilnyer...rupa sangat la tak menawan....heee..heee..tak bleh wat niaga kalau rupa macam ni...hak!..hak!....Tapi sangat happy sebab sama2 membuatnya.......




Sue stay sampai kul 3 jer...siap masak kuih dalam kul 2.30...pastu sambung menjahit plak...Bodek along tolong jahit separuh.......Siapkan langsir my bos..Huuu...tapi tak sempat siap juga..kul 3 hb dah sampai....Terpaksa sambung jahit kat rumah.....siannn..langsir simple jer..tapi lambat no siapnyer..macam ni ler kalau penyakit M tengah melanda....


Lepas berbuka tadi start sambung menjahit lagi..tapi tetiba plak..mesin buat hal..waaaa...nak kena servis lg la ni..ada 2 helai lg tak siap....Berenti menjahit...ni la ada masa nak update N3..hee..hee...
( Ni ler masalahnyer rupanya..memang nak kena ganti ni..jatuh bersepah getah dia...Tel along..dia cakap kena ganti rantai dia tu jer...sebab dah nak haus...)



Nasib baik jugalah....hb cakap beli langsir umah ni lepas raya jer.( sebab raya ni raya kat kampung ..tu pasai wat endah tak endah jer nak beli langsir umah sendiri..hee,,)..huuu...kalau tak naya jugalah...bila mesin jahit tengah buat hal ni....
Pas update n3 ni nak pg jalan2 sat jenguk umah adik2 n kakak blog yg lein..lama tak jalan...heeee...Daaaa.......Salam



No comments:

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "