Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (212) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (15) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Monday, 31 January, 2011

Happy Holiday

Assalamualaikum..
Emm..baru hari ni berkesempatan masuk...sapu2 skit sawang....Macam ni la gamaknya kalau mood tuan belog manjang kelaut...Sepi ja dari sebarang n3...Udah ler rumah ni memang tak berseri..itam jer.....Tinggal tak berhantu ja lagi..wahahahaa...

Ok!..Dikesempatan ni..Sue nak ucapkan SELAMAT BERCUTI kepada seluruh warga wilayah persekutuan...Sok 1 Februari kita cuti..
Yeeyyyyy!!!!!....




So..apa agenda korang esok?...
Ker korang pun sama duk melahu gak kat rumah..Ekekekkeee..

Emmm..ada sapa2 kat sini yg ambik pakej sekali tak...Maksud sue...sambung cuti terus sampai Chinese New Year...Ada?..Sila angkat tangan ya...Hahahha...Apasal sue tanya..Coz..i pun ambik pakej gak....Sederet cuti terus...Wahahahha..pueh hati...bila lagi nak mengabihkan cuti kan.

Key...sue pun nak wish

Buat semua readers yg menyambutnya....

Eiii..ada ker readers chainese yg sudi singgah sini ni..
Emm..dah!..Tok sah Penin2 pala fikir ada ke tak..Yang penting dua hari coti ya....
And..masa ni la nak melantak buah limau banyak2...Ermmm..ada yg nak bagi sue buah limau sekotak ker..Heeeeee....Tamak betul ko sue..buah limau nan ado tu pun ada baki lagi..Ngeeee...

Key..sue stop dulu...
Kalau mood sue datang balik...Sue buh n3 berderet2 ya...
Ceh!!..bunyik macam pemes jer kan..Hahhahaa...
Key..Daa...
HAPPY HOLIDAYS
...

Muuaahhhh!!!!!.....


Saturday, 29 January, 2011

Pagi buta dah ni tau....

Aslmkm...Selamat pagi semua...
Hari ni buat keja gila..Hapdet n3 di pagi buta...Korang tau pukul bapa sekarang...Kui 3.00 pagi...
Besar bulat dah mata ni....Meroyan la sesorang pagi2 buta ni.

So...aktiviti apa yang dibuat dipagi buta ni...
Gigih tau....
i bercucuk tanam dipagi2 buta ni...and
Duk bertukang membina city dipagi ni...( Kak Zara mesti tau kan..hehehheee)
Tengok!!!..Gigih tak gigihnya sue...Ngeeeee...

~ Pic Pakcik Google ~


Mesti ada yg ngata kan...Tak faedah langsung budak ni.
Daripada gigih buat benda tu semua..baik la ko pg buat solat hajat ker..solat tahajud ker..Ada gak faedahnya kan..Emmm...4 me..benda2 macam tu tak kan nak inform kat sini kan...Nanti kalau inform..korang ingat i ni berlagak lak...Nak tunjuk baik..Heee....

Ok lah..sue stop dulu....Nak solat jap...Eh!..terbagi tau plak...

Friday, 21 January, 2011

6ixth Sense - Tak Bisa Memilihmu



Telah jauh terpisah, diriku dan dirimu,
Dalam ruang dan waktu,
Sendiriku jalani sepiku, tanpa dirimu,
Resahku tanpa hadirmu,
Sungguh berat hatiku untuk merasakannya

Salahku mencintai dirinya saat jauhku terpisah
Darimu,Dan hadirnya menyentuh hatiku,
Untuk cintainya,
Hatiku pun inginkannya,
Hingga runtuh setiaku kepada dirimu

Kusakiti hatimu yang tulus mencintaiku….


Maaf ku tak bisa memilih dirimu
Karena kuterhanyut mencintai dia
Inilah salahku yang memberi ruang
Didalam hatiku tuk mencintainya…

(terhanyut jiwa ini,terjatuh dihatinya)



* Selagi nan ado idea nak buh n3..korang layan ja lah ya lagu jiwang lagi...


Bila en. hb tinggalkan aku...

Assalamualaikum...Morning semua..
Alhamdulillah..syukur pada Nya..kerana masih diberikan kesempatan untuk kita berada di dunia ini. Suasana pagi ni nyaman sekali...Masa sue keluar kul 6.30 pagi tadi tuk buang sampah..terpegun seketika..bila melihat Bulan penuh yg sangat cantik....Nampaknya..bulan hari ni akan kesiangan lah...sbb kul 6.30 pun masih jelas terpancar lagi sinarnya...

Sue cuti hari ni....So..akan gunakan waktu cuti yg ada ni dengan sebaiknya.
Hari ni kul 5.30 dah terjaga.. Ngantuk..memang ngatuk..Rasa macam baru sangat tido pun...Tapi nak buat cam na...pagi2 lagi perut dah buat hal..2..3 kali juga ulang alik ke tandas..
Ntah apa la yg sue makan semalam..sampai sakit perut dibuatnya...

Tengok tajuk n3..tak hingat kan..Macam2 korang fikir nanti....En. hb tinggalkan sue atas sebab2 urusan kerja ya..Bukan tinggal betul2...Oh! tidak..Ermmm..fisrt yg kena buat pagi ni...Pack barang2 hb..Coz malam ni hb nak gerak ke JB...
Maybe 2 hari hb pergi...Ermm..lama dah hb tak tinggal sue duduk rumah sorang2...Takut jugak sebenarnya nak duduk sorang2 kat rumah ni...Tapi terpaksa jugalah..Bukan sue tak pernah kena tinggal duduk sorang2 sebenarnya...dulu selalu kena tinggal..paling lama pun sampai seminggu pun pernah..Tapi waktu tu..ok ja...

Tapi semenjak duk rumah ni..sue ngaku..memang ada sikit seram la duduk sorang...
1 sebab rumah ni dulu ada tokong yg besar dalam rumah ( rumah ni bekas rumah
chainese)..Bekas tuan rumah ni pernah cakap..Oooo..tatak hantoo ooo ini rumah...
2 sebab kat sini selalu anjing bising malam2...
3 sebab tengah bulan mengambang ( Errrkk!!!..terpengaruh cerita2 dongeng la ni)
4 sebab rumah sebelah kiri dan depan dah kosong ( jiran sue sudah pindah ma)
5 sebab jiran belakang rumah..rumah dia pernah kena pecah masuk.
6 sebab..bila tak da orang..rumah ni terasa lah sangat besarnya...
7 sebab still teringat lagi cerita hantu kat tv3 semalam..
8 masih mencari sebab2 lain..Ngeeeee.....

Baikkkk..walau 10 sebab pun sue letak..tetap gak kena hadap duduk rumah sorang2 malam ni...Bertabah la sue....

Eemmmm...Ada yg nak temankan sue tak?..Hehehheee...



terlalu cinta



jangan dekat atau
jangan datang kepadaku lagi
aku semakin tersiksa
karena tak memilikimu

ku coba jalani hari
dengan mengganti dirimu
tapi hatiku selalu
berpihak lagi padamu

mengapa semua ini
terjadi kepadaku


Tuhan maafkan diri ini
Yang tak pernah bisa
Menjauh dari angan tentangnya

namun apalah daya ini
bila ternyata sesungguhnya
aku terlalu cinta dia


Jenuh la meraban sesorang pepagi buta ni..Kul 4 pagi dah ni weh!!!!!....

Duhai lah mata..awatla hang buat lagu ni....Lewat pagi dah ni ....makin segar bugar lak mata ni...

Sunyi sepi lo pagi2 macam ni...Cuma sekali sekali2 ada la dengaq bunyi2 dengkuran manja. Duhhh!!!..sedapnyalah orang tu tido ya...

Layan fb pun tak syok...tak da sapa nak up status pepagi buta ni...Hadusss!!!!...

Jawabnya...layan la internet ni sampai ngantuk...






Thursday, 20 January, 2011

iPhone 4 Vs Samsung Galaxy S Video Review



Amacam!!!!...

Berangan sat!!!!!...Wahahahhaaaa..


Sunday, 16 January, 2011

Ya..sudah update...

Ermm..masih tiada n3 terkini yg berilmiah ,tiada acara main masak2 dan tiada n3 luahan perasaan....
Mood tuan blog sedang kelaut cina selatan buat masa ni....

Jadi..untuk itu korang layan ja lah gambo ni ya....Buat jamu mata korang..
Terutama buat my silent rider yg rajin skodeng rumah ni...Jangan tanya lagi kenapa belog tak diupdate ya....Erkkk!!!!!..



~ Pic Google ~



Apa motif?...
Tungguuuu.....



Friday, 14 January, 2011

Sentap..Realiti Kehidupan

Pehh!!..Bukan Kak Kaseh ja yg sentap...Sue pun SENTAP berkali2 juga tau bila baca n3 nih..

Apa2 pun..sue berjaya juga menjejaki belog 'Si Pisang' yg dimaksudkan tu. Senang ja nak menjejakinya..Hanya dengan keyword2 yg mudah ja..terus boleh masuk ke blog dia.


Ermmmm langsung x rasa bersalah dah meruntuhkan masjid org....Siap berbangga lagi...

Pada you all semua...Cuma satu jer kena ingat ya...
"KALAU KITA MERAMPAS HAK ORANG LAIN, SUATU HARI NANTI HAK KITA JUGA AKAN DIRAMPAS.!!"



Thursday, 13 January, 2011

Gambar Panas 18sx

Pehh!!!!..memang panas betul la gosip ni....Boleh plak terjumpa gambo ni....Sangat mengejutkan.
7 orang sekali di bilik mandi bikin projek panas....(cover line dulu weh, baru dpt td nih,diam2 sudah)


Nak bukak n3 ni sila berhati2 ya..Nanti orang nampak..Kontroversi lak!...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Kasi scroll slow2...Tak nak ada yg mati tekejut lak nanti
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Bahan baik..korang kena susah2 la sikit.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Sebarang risiko..korang tanggung sendiri la ya....Sesak nafas nih!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.

scroll lagi....

.
.
.
.
.
.

.
.
.
Sian korang...Biasa la..gambor panas memang macam ni...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Baikkk...dipersembahkan..
GAMBAR AKSI PALING PANAS DI TAHUN 2011 NI
....
7 ORANG SEKALI BIKIN PROJEK DI BILIK AIR...

.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Amacam?..Panas tak?..Ekekkekekeke..
Koranggg..Laju ja kan kalo ada gosip2 yg 18sx ni....
Wakakakakkakaaa...Hampunnnnnn!!!!!!...
Senyummmmm......Tak baik marah2..Ngeeeeee...




Monday, 10 January, 2011

Tuhan berikan aku cinta

Layan jiwang kejap..Moh layan lirik lagu ni. Tuhan berikan aku cinta (OST Ketika Cinta Bertasbih)

Walau aku senyum bukan berarti
Aku selalu bahagia dalam hari
Ada yang tak ada di hati ini
Di jiwa ini hampa

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta




Makan Kicap Parut Hitam

Pernah dengar tak orang cakap.."Kalau makan kicap, parut luka akan hitam@gelap"
Errrmmm...siyes..Sue pernah dengar.


Lagi dasyat daripada tu pun sue pernah dengar.." Kalau mengandung suka makan kicap nanti dapat anak kulit gelap"..Pehhh!!!!...dasyat betul....

Naya la kalau yang tetiba mengandung mengidam hari2 nak makan kicap saja...Wo..wo.wo..tak dapat bayangkan...


Dan..jangan gelak kalau sue kata...Sue terima teori tu..
Ok!..bukan yang mengandung tu okey..
Setuju dengan teori yang luka jadi hitam @ gelap kalau makan kicap.

Yes!..masa sue kena chicken pox dulu..sue langsung tak sentuh kicap... Banyak makan sengkuang...tekap kesan bintik2 chicken pox tu dengan sengkuang yang diparut...Ya..memang betul..hasilnya kesan parut chiken pox tak nampak..walau pun dimuka.....Tapi, alhamdulillah juga sebenarnya..tak banyak yang naik kat muka...

And..tentang teori makan kicap..Ya..betul ...

Buktinya.....


Tengok la tu..Asalnya adalah kesan gigitan nyamuk..yang telah digaru2 manja..
Sehingga akhirnya luka...
Dan pada waktu tu tengah kemaruk makan makanan yang berasaskan kicap...
So..terimalah hasilnya...Parut yang langsung tak dapat disorok...Ngeeee...

Mana benarnya teori ni sue tak pasti..Sue tengah google juga ni kot2 ada mana2 kajian ker or teori ka pasal " Kesan kicap pada parut luka"...

Korang lak macam mana?..mau komen juga pasal ni?..Sila kan..sangat2 dialu2 kan..



i'm on a Diet


What?..



Again's


Ya!..

Bertabah la Sue...


" />

Friday, 7 January, 2011

Pantun Jiwa Kacau

Baboon tua hilang di sawah
Orang kampung sibuk mencari

Jika anda SCROLL ke bawah


























































































DAH SAH ANDALAH BABOON YANG KAMI CARI

( Muaaahhahahahahaaa)






Kalau ada jarum yang patah
Tak payah lah disimpan lagi

Kalau ada hati yang marah

Kena ingat...saya pun terkena sekali



Jarum yang patah pergi lah buang

Jangan buang bersama kain

Kalau tak nak kena sorang

Forwardkanlah pada orang lain..





Macam hape tah kan...Buta2 kena baboon sebijik...Kikikikiki....Korang jangan marah plak...Buta2 ja,sue pun kena sebijik..... Sue jumpa email ni dalam inbox...Lama betul dah email ni duk dalam inbox...Sebelum dihapuskan...baik pekenakan dulu kat orang lain pulak...So!..Terima jalah korang ya..Gurauan yang hampeh tu...


Nota hati: Memang kena betul lah dengan keaadaan tuan belog ni yg memang tengah jiwa
kacau..Ngeeeee



Wednesday, 5 January, 2011

GAGAL Lagi...

Program menyingkirkan lemak2 ( sedap tu dia duduk kat badan ni) petang ni adalah GAGAL.
Di ulang..GAGAL...Hujan maaa......
Dah 4 hari dah ni apa program pun tak jalan lagi...



Terpaksa tukar plan...Makanyaaaa...

Call adik...Sila jemput tuan puteri ini balik ya hari ni....Tak mau jadi sekuriti lagi hari ni di off...menjadi orang terakhir yg offcoz kena tutup semua lampu sebelum balik...Peeeehhhh!!!...seram..sorang2...

Balik rumah..tukar pakai uniform ( sila berangan saja ya..tiada uniform seperti cleaner kat opis tu pun)...jadi maid...Gerak cergas..jalankan aktiviti mengemas rumah...Kurang2..terbakor gak lemak2 ni kan...Ngeeeeee.....

Okies!..Adik dah nak sampai....Sue nak chaw cin cau dulu...Program yg dah diplan kena dilaksanakan juga hari ni...Hope tak ada lah halangan yg menggagalkan program yg dirancang ni...





Tuesday, 4 January, 2011

Apa Makna Berkahwin Jika Lebih Menderita?

Fuhhh!!!..panas tajuk n3 kan..
Dak la..masa tgh syok google2 tadi terjumpa ni dalam n3 srikasih....Kisah penderitaan isteri selama berpuluh2 tahun dengan suaminya..Kerana sayang...sanggup tahan menderita...
Berpuluh tahun kahwin...hari2 menderita...Tak dapat bayangkan..bagaimana bersabarnya dia..


'Takkan kerana suami buat maksiat kita nak ikut sama, nasihat dan ingatkan dia. Kalau dia dah ada kekasih lain, biarkan. Jangan sesekali paksa suami sayangkan kita, kalau dia tak suka. Ingat, bila suami dah ada cinta lain, bermakna dia tak sayangkan anda lagi, jadi biarkan dia kahwin lagi.'' ( petikan dari srikasih)

U all boleh baca terus kat n3 srikasih ya untuk cerita selanjutnya.

Ingat ya.."HADIAH TERAGUNG DARIPADA ALLAH BUAT LELAKI IALAH ISTERI DAN LELAKI YG PALING DEKAT DENGAN ALLAH ADALAH SUAMI YG MEMBERI LAYANAN TERBAIK BUAT ISTERINYA".(Rawatlah Hati- dr. Robiah K. Hamzah)


Wishlist part 1

Salam.
4 hari dah kita di tahun baru..U all semua sue tengok..masing2 dah letak wishlist tuk 2011 ni..
Sue?!..offcoz ada banyak wishlist juga..
tapi hari ni sue nak listkan wishlist yg lebih kepada kebendaan. ni kira wish yg nak merabak kan poket cik hb atau poket sendiri...

Pertamamesin jahit Epal..Janome-2049.
ok!..masukan dalam list saja dulu..
cubaan untuk memujuk mendapatkannya kemudian..
Kalau tidak tertunai..Sebabnya adalah
" aiii...habis..mesin jahit Singer tu nak buat pa..Tukun ja ka.."
Ok!..dialog itu bukan keluar dari mulut sue hokey..bebelan seperti tu tentunya dari cik hb..Ngeeeee...ketap gigi dulu...


Kedua
Wahhh!!!!....cantik kan..Alaa..D200 ja....
"Dah nak tumpul ilmu menembak ayang tau bang...Kita kena beli kamera canggih la..baru cantik gambo."

"Alahhh...hp baru tu pun kalau tangkap gambo dah cantik kan..siap boleh simpan dalam handbag lg"...Geeerrrr..ketap gigi lagi la ya...

Ke tiga


Ni pun idaman kalbu juga...Time korang2 semua sibuk meroti..Time tu la sue gedik nak meroti gak....tapi siyes!..memang letih menguli pakai tangan...

"Errrmmm....yang ni bagus tau...kita buh ja semua bahannya..tau2 siap ja..nak bakar terus pun boleh..Oh ya!..boleh jadi oven juga ni tau...Ngeeee.."

"Alaaa...tak payah la susah2 nak buat roti sendiri..kita beli ja kat kedai tu. Tak penat kan"
Ngeeeee....sila ketap gigi lagi ya.


Dah!..dah!...stop dulu wishlist berbentuk kebendaan ni....Ngeeee....ngeri bila terbayangkan alasan cik hb yg memang lojik tu...
Okey...now...sue nak sambung blogwalking ker rumah u all plak...Lama tak terjah korang kan...
first..terjah blog2 yg ada kat magic widgets kat atas nun tu dulu....
Lain2....kalau free sue sampai ya...





Sunday, 2 January, 2011

Al-fatihah buat arwah Faizal Yusof.


Salam..2 hari dah kita di tahun baru 2011.
Dan tadi sue baru sempat bukak fb..
Nampak la status kat fb Kak Engku...Faizal Yusof telah kembali kerahmatullah..
Takziah kepada keluarga Faizal....Actually Faizal Yusof ni adalah bekas suami Siti Nurdiana. Faizal Yusof telah meninggal dunia di PUSRAWI kerana serangan jantung.

Al-fatihah buat arwah Faizal Yusof.

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "