Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (214) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (16) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Tuesday, 27 July 2010

Perlu berubah dan mengubah

Nampaknya..sue kena juga perbetulkan sikit2 rumah ni..Yang mana rasa tak perlu kenalah diremove nampaknya..

Sue ni jenis orang yg ssh betul nak nak tukaq2..tengok sendiri la..background sue langsung tak penah tukar kan..Menda2 yg dalam ni pun ssh sue nak removekan..Tapi nampaknya sue kena juga ubah skit2..supaya tak jemu..Lagi pun td..Kak Nor kata " lately tak leh nak masuk blog sue, selalu jer dpt kesan virus kat rumah sue? Virus?..Ya ka kak..Hadoi la..Dah la agak2 lemah IT skit..Cam no nak settlekan problem ni ya...




Sunday, 25 July 2010

Raja nak posing

Hahahha...Raja buah nak posing juga dalam belog ni..
Nih! buah doyan fresh dari ladang okey...
Ni projek tengahari jumaat tadi la ni...Ada kakak kat opis ajak pi rumah dia cari buah...Memang syok..duk kait buah rambutan dan dokong..Cuma buah doyan ja tak pi kutip sendiri coz yg nih dah memang siap2 ada dah kat rumah dia..Kira rezeki kami la..kebetulan hb dia dah siap2 kutip doyan ni dr dusun..
Sambil petik buah..sambil melantak..hahahhaa..Buah cempedak..tak da yg masak..Tapi rezeki kami juga agaknya..Tuan rumah dah ada simpankan buah cempedak dalam peti..Fuhh..sedapnya layan buah cempedak mentah yg sejuk dari peti lagi..Lawan lak dengan buah manggis...Nasib tak pengsan..hahhaa..macam2 buah gaduh dalam perut...

Balik tu..kami ingat..kami akan dibekalkan dengan buah mutan dan duku langsat ja..Hahhaha..doyan pun dibagi juga..sorang 5 biji lak tu..Haru..haru..jenuh balut..takut bau..Hahhaha...

Ok!..ni lah hasil daripada doyan yg dapat tu...Terima Kasih Kak Zah..(^_^)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.Ni hasil projek malam tadi..Dua biji doyan dibuat bubur kacang..memang kaw betul lah..Wallah...sila ..sila..Jemput..jemput..jemput tengok ja lah ya..hahahahahhaaa....


Mee Goreng + Dietku


Ni adalah sarapan kami untuk pagi ni..Ntah la..minggu ni..sue agak terajin skit..Buat menu yg ala2 berat gitu (kalau tuan blog ni mkn..alamat menambah lagi la angka jarum penimbangnya..haru..haru) Dari pagi dah duduk dapur..sampai la ke petang..Tak berenti masak rasanya..hahahhaa..Macam la ada spuloh orang kat rumah ni gayanya.... Ok!..layan mee goreng yg ala2 mamak gitu..Tapi mee ni tak dak sayur..just ada batang seleri ja dlm tuh...



Ooo..pada kawan2 yg diet..Blog ni bukan telah bertukar kepada blog masakan ya..Tapi tuan blog ni masih lagi mengekalkan konsep utamanya..iaitu DIET dan kesihatan (ya ka?..akakkakaa layan ja lah). Diet still on lagi okey....workout pun still on juga..PUASA?..yaaa..tuan blog ni gemar berpuasa sekarang..hehehe (^_~)

Nasi lemak sempoi


Layan menu breakfast semalam..So jangan tanya la ada lagi ker tak..ekekeke...
Try simpel nasi lemak..Pengakuan!..seumur idup ni baru first time buat nasi lemak sentuhan sendiri dr A sampai Z.Biasa tu tolong2 ja orang buat..Nasi lemak adalah menu yg tak pernah tersenarai dlm list sarapan di rumah ni..
Melainkan..dibeli...Hehehehee...


Minggu ni..ke laut la dietku nampaknya....(^_^)


p/s :..Gambo sgt la tak cantik..jiya!..akak bukan tak nak guna watermark spesial tu tau..Tapi ada sebab2 yg tak dapat dielakan..Nanti bila lappy kesayangan akak ok..watermark tu akan muncul kembali (^_^)..
Waaa..windu ngan lappyku....



Tuesday, 20 July 2010

UUuuu..kecantikan sempurna..

"Wanita mencapai kecantikan sempurna pada usia 31 tahun".... Bukan sy yg kata, pakar yg kata. So, tahun dpn sue mesti lebih cantik. Hahahahaha..

Masa on the way pg kerja pagi tadi..Dengar statment ni kat Radio Sinar.. hahahhaaa..

So..dialog dgn cik hb:
Ooo..ayang dah nak 31..so mesti lagi cantik la kan nanti..

Reaksi cik hb adalah...hahahhaa..tengok muka sue mcm tak pueh hati...akakakkakaa
Ok laa..abang pun hensem gak..ekekekkee




Monday, 19 July 2010

Kerang Masak Kicap



Salam semua..hahahah..layan menu semalam la yerk!
Kerang masak kicap..Teringin nak makan kerang..Gagah juga la suh adik ipar beli kerang..Nasib baik ada...
Resepi tak payah la ya..Senang jer nak masak ni ( sebona eh..maleh nak menaip resepi..heeee)..Kalau nak juga resepi..silalah serch ja dengan Mr Google ya..Heee.
Sedap..lein kali nak buat bakar or rebus lak..cicah sos..Fuuhhh!!!!..meletops..


Sunday, 18 July 2010

Sokongan dan doa kepada LyaFrina..

Salam semua..Sue ada terima msg ni dalam Fb dari Abg Ben...sahabat ini memerlukan bantuan dan sokongan daripada kita semua..Sue pun dah masuk ke blognya..Membaca rentetan hidupnya..Besar betul dugaan yg dihadapinya..

Kawan2 marilah kita sama2 doakan kesihatannya..

Okey..sebenarnya..dah byk kawan2 lain yg buat n3 pasal ni..Sue copy n3 dibawah ni dari Blog Abg ben
________________________________________________________
Bismillahirrahmanirrahim............

Dengan rasa rendah diri dan penuh harapan, Kami mewakili sahabat-sahabat Lya di alam maya melancarkan TABUNG KAMI BERSAMAMU LYA.

Tabung ini bertujuan mengumpul dana bagi membolehkan Lya menjalani rawatan selanjutnya untuk penyakit beliau. Mudah-mudahan sumbangan sedikit sebanyak dari kalian semua dapat membantu Lya mendapatkan rawatan tersebut secepat mungkin.

Sehingga ke saat ini, Lya masih lagi ditempatkan di ICU Kemaman, Terengganu. Keadaan terkini Lya agak lemah tetapi masih stabil.

Kami juga memohon doa berterusan dari kalian semua. Semoga usaha kita semua untuk membantu Lya dipermudahkan Allah.

Hulurkan sumbangan ikhlas anda ke akaun Maybank Alyani Binti Amran (155014985526).

Untuk update terkini tentang Lya, klik SINI.

Kami juga amat berbesar hati, sekiranya kalian semua dapat mewar-warkan tabung ini di blog masing-masing. Jasa baik anda semua amat kami hargai.

Terima Kasih.
..



Kepok Lekor


Jom minum..

Nih menu minum petang ni juga..Kopok ni bukan sue buat sendiri pun..Rezeki..kakak kat opis sue yg bagi..Thank's Kak Norol..Merasa gak MIL makan kopok lekor ni..Masa sue pg Terengganu dulu dia ada kirim suh beli kopok lekor..tapi nak buat macam mana..Masa tu dia duduk rumah abg ipar..so tak dapat la makan kopok lekor tu..
Nih..kira rezeki dia la ni...Mak!..jemput makan ya..

Kentang Goreng Lemon



Kat luar tu hujan...Stok kentang ado laie..
Pemarut pun dah ado..Baru beli malam tadi kat Jusco..Murah ja..RM1 ja..
Jangan tak cayo..Tapi yg simple ja la..
So..hari ni nak try resepi Kentang Goreng Ijan..


Tapi sowie ya Ijan sayang..akak ubah namo dia Kentang Goreng Lemon ya..sebab ada lemon dalam tuh..ekekekeke..



Resepi copy
IJAN nya resepi ya..Kalau nak tengok macam mana nak buatnya bleh terus pg rumah IJAN ya...Situ siap ada gambo lagi..

Resepinya :
Sediakan 3 biji kentang & pemarut

Parut semua kentang.
Taburkan 2 sudu besar tepung gandum dan gaul rata bersama kentang.
...
Goreng dalam minyak panas sehingga garing. Toskan minyaknye. Jangan goreng terlalu banyak pada satu2 masa, takut berketul


Sediakan 1 biji lemon, pemarut, lesung, 1 sudu kecil garam dan daun rosemary (kite tak letak).
Parut kulit lemon. Tumbuk dengan satu sudu kecil garam dan daun rosemary (kite tak letak).
Bila siap, gaul bersama kentang yang digoreng tadi.




French Toast

Salam..Selamat pagi..
Pagi ni maleh nak buat breakfast yang berat2..Buat French Toast ja..Senang jo..Lagi pun Roti French tu dah naik keras macam batu dah ha..Sebelum tamat tarikh luputnya..Buat ajo French Toast...Idea ni pun datang masa skodeng dapur Kak Hana..Heee..minta izin ya kak..copy resepi..Simple jer..sedap lak tu..Cuma sue tak la tabur gula aising dah..coz tu pun dah manis dah sue rasa..
Ok..Nih resepi..cnp dari kak hana ja..Sue paste kat sini sebagai rujukan sue untuk masa akan datang..Heeee...

Bahan- bahan
. 6- 8 potong roti french
. 2 biji telur
. 11/2 cawan susu segar
. 30g gula

Cara - cara
. Satukan telur, susu segar dan gula. Kacau sebati. Kemudian tapiskan ke dalam bekas oi r
loyang.
. Susun roti yang telah dipotong tadi ke dalam loyang. Biarkan terendam seketika sehingga
meresap ke dalam roti. Kemudian terbalikkan.
. Panaskan kuali dengan sedikit butrer@ minyak. Goreng hingga keperangan kedua2 belah.
. Angkat dan hidangkan dengan menaburkan gula + cinnamon atau gula aising sahaja atau ikut
suka..



Satu lagi masjid runtuh

Salam hujung minggu..
Hee..hee..pagi2 lagi dah nak gosip kan..Kalau tgk tajuk tu..tentu tertanya2 masjid mana lak yg dah runtuh kan..
Dah kluar dalam Metro..yang Maya karin sah bercerai ngan suaminya...Sayang kan..sebuah lagi rumahtangga dah roboh..
Untuk maklumat lanjut bleh baca kat SINI ya..Sue maleh nak gosip banyak2...Nak buat macam mana..kalau itu dah ketentuannya..
Kita ni manusia..Dia yg maha kuasa yg menentukan segalanya...
Ya..Allah kau redhailah perkahwinan ku ini..Aminn

Cucur Jagung



Petang semalam masa terlelap ( ceh!..terlelap?..bukan tertido?..akakakaka) Bleh plak termimpi makan cok jagung..Nasib tak leleh air liur..Terjaga ja..terus masuk dapur..Nasib..ada stok jagung dalam peti lagi..Buat la skit cok jagung..Key..layan menu minum petang ni..Cucur Jagung + Air Lemon yang mantop..



Sue memang suka minum air lemon ni..Kadang2 sue just minum air lemon ni tanpa gula..Sedap..Try la..bagus untuk perut tau..Hehehee..Resepi?..Tak payah la..Sue main campak2 ja.apa yang ada..






Thursday, 15 July 2010

Sayang..sayang buah kepayang

Salam semua..

Mesti korang tertanya2 kan..biji apa kah ini?..

Ekekekkeke..inilah rupanya buah Kepayang@ keluak...Ni pun sue copy paste dr dapur kak hana jopun nuu..kak hana lak amik dr Deetha...( hehehe..i selongkar dapur u all tuuu..kalau bersepah..sowiieee yaaa)

Hehehehe...nasib i dah kawen you..kalau belum..naya ja..bini spesis yg tak kenai segala jenis rempah ni...
Ok!..i ngaku hokey..sue mmg tak bapa kenai bab rempah ratus ni duluuu..dulu laa ya..Skang ni..errr..ok kot!..heheh.. ( siyes..sue tak dapat besakan mana jintan manis dan jintan putih..besa kalu mak suh ambik..sue akan tanya yg mcm mana rupanya..Yg sue tau..macam padi tu..tu dia la jintan..hehehhe)..~( Haaa..tgk ni..betul kan rupanya mcm padi kering..heeee..malu..nyurukk..sbb jahil sgt bab ni)~



Ya la..i masak simple2 ja..main campak2 ja..janji sodap...Tak kose nak buh segala macam rempah ratus yg ntah apa2 jenis tu..Lagi pun sue ni tak bapa suka ngan bau2an tu..

Tapi skang ni..sue dah mula berjinak2 gunakan rempah ratus yg betul dlm masakan...benda2 ni lah rupanya yg buat masakan lagi tambah sedap rupanya..hehehehe...

And..sebenarnyakan..ada satu lagi rahsia dlm hal2 dapur ni yg sue tak terpecah lobang laie..heeee..Tak pa..nanti2 lah plak sue cita..
Cita skang..mau rami lak yg guling2 gelakkan sue..sebab nampak sangat ler i ni 'Tersangat la pandainya dlm hal2 dapur ni"..Ekekkeke...




Tuesday, 13 July 2010

tak larat

Salam..
Hari ni sue pose...Ni kes last2 minit punya hal la ni..Dah nak dekat ramadhan baru terhegeh2 nak ganti pose..


Pagi tadi gagah juga bangun sahur..Just ambik segelas rx-lite + susu ja...

So far alhamdulillah..tak rasa lapo pun..Tapi sehari ni rasa sangat letih...

Buka pose..tak tau nak makan apa...Sekarang masih lagi di off..rasanya, just ambik rx-lite juga kot..
Triffle?..ya..makanan itu masih lagi melekat dalam pala otak ni..Tapi bila kalanya sue nak buat.. Cadang..nak teruskan pose tiap2 hari..Saja..just nak bg biasakan perut ni..hehehheee

Tak per..simpan untuk projek hujung minggu ni la nampaknya...

Sementara nak tunggu berbuka ni....sue nak merayau dulu jenguk dapur orang..Buat cuci mata..akakkakakaa

Ok!..pada yg berpuasa juga..SELAMAT BERBUKA PUASA la ya..




Update :07:32 pm..
Alhamdulillah..lega..selamat dah pose ku hari ni..Just ambil rx-lite ja..Nasib stoknya still ada di off..Okies!..nak solat dulu..Daaaa...

Monday, 12 July 2010

Selera tekakku

Salam petang..

Dok..dok melangut tunggu cik hb..tetiba teringin nak makan menda ni...

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v

v

Alaaa...pe namanya..TRIFFLE


Maaf ya..yg ni..tentu2 dah bukan tuan blog ni yang buat...Tuan blog ni..baru jer ni haaa..menggodek cik google..mencari2 bagaimana nak merialisasikan keinginan tekaknya untuk merasa triffle hasil tangannya sendirik..Eekekekeke

Oooo..senang yo rupanya..macam main masak2 ja..Heee...Bila masa pula la nak membuatnya nih...Maklum ler..tuan blog ni..manjang MALAS...alasanya senang jer..Uiihhh!!!!..kotoq dapur nanti (kes malas nak kemas dapur la ni..heeeeee..mana ada anak dara tu..jgn biaq diaorang ikut perangai mcm ni ya...hancusss...)




Sunday, 11 July 2010

Grape Smoothie


Moh layan smooties..Asalnya nak buat blueberry smoothie macam kak hana..Tapi nak buat cam no..kat rumah esey ni..tak dok blueberry..jem blueberry pun tak dok..So..nak sedapkan hati dan tekak juga..sue ubah ler jadi Grape Smoothie..Heee...Sesekali layan smoothie ok gak...

Kak Hana halal ya..sue cnp resepi akak jer..


Bahan- bahan


* 2 cawan susu segar - sue buh secawan jer..coz cawan nan ado tu..tecik ja..tak dak cawan cantik
mcm kak hananya..
*1 cawan blueberry segar - buh jem@ filing pong bleh juga ( sue buh jem anggur..)
*1/2 cawan yogurt plain - sue buh yogurt anggur jg
*1/4 gula - sue buh sesudu kecil ja
*1 sk esen vanila - sue tak letak jg
* Ais


Cara- cara

* Blend semua bahan hingga smooth
* Hidangkan
p/s- gambo smoothie ntah jadi gambo apa ntah...Walau digambo tgk mcm ntah apa2..Tapi siyes..memang sedap..grapenya bersepah duk bawah..hehehheee


Saturday, 10 July 2010

Layan Novel




Rasa macam muda pula...Tengah layan balik novel2 Ahadiat Akashah..Salah satunya..Lagenda Budak Setan ni.


Tinga sumbat dengar lagu
Gio - Bila Cinta - OST Lagenda Budak Setan..
Teringat zaman sekolah..huhuhuuuu..Nostalgianya....


Ayam masak kicap



Salam..Menu simple ajer hari ni..Tak der idea nak masak apa...Ingat nak masak Rawon mcm Deetha tu..tapi..byk bahan2 tak pernah jumpa...Lama duk ngadap ayam kat sinki..Alih2..masak jer lah menu Ayam Masak Kicap...Sonang yo..cepat dan pantas...Campak- campak jer...Lagi pun..tu fevorite orang2 kat rumah ni...


Bahan- bahan

* Ayam- siap2 goreng
* Kentang ( tapi sue buh carrot..sebab sue suka carrot laie..manis ja)
* 1 biji bawang besar
* 2 biji bawang merah
* 2 biji bawang putih
* 1 inci halia skit
* kayu manis & bunga lawang
* Lada putih ( Pun..kalau nak letak..sue suka buh skit..)
* Cili beso - hiris ja
* Buah tomato ( tak bubuh pun tak pa )
* Batang Saleri ( tak bubuh pun tak pa..tapi sue suka bubuh)
* Sos tiram - nih..tak bubuh pun tak pa
* Garam & perasa ( kalau nak bubuh la..sue tak pakai perasa pun)
* Air
* Kicap



Cara- cara

* Tumis bawang putih, merah, halia, kayu manis & bunga lawang hingga naik bau
* Masukkan sos tiram, kicap, lada putih dan air
* Masukkan ayam ,carrot dan bawang besar
* Last sekali buh hirisan cili besar dan batang saleri..






p/s - Watermark tak do..laptop nih..tak dak photoshop...Aduiihh..windunya dgn my lappy..huuu




Aku idamkan ini....

Salam..
Pagi2 buta..sue dah meroyan jenguk dapur orang...
Esok nak buat breakfast apa ya...

Pastu pi survey menda alah ni..
v
vv
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


Noxxa breadmaker oven


Sue memang dah terjatuh chenta dengan benda alah ni...Agak2..bila bleh dapat ni ya...
Ekekekeke..meraban ja kejanya...Baik tido sue..esok pagi dah nak berperang dgn kuali dan sudip..heee..

Okiey..see ya..Daaaa

Happy Birthday

Malam ni ada yg sambut hari jadi rupanya...
Happy Birthday Jaja...Kita seumur tau..tp sue dah awal2 lagi capai angka tu...

kad ni untuk Jaja...

Nak nyanyi skit..

Happy Birthday to you
Happy Birthday to you
Happy Birthday to you
Happy Birthday to Jaja




Friday, 9 July 2010

KFC la pulok!

Salam semua..
Sekarang dah kul 7.45..Sue masih lagi di office..
Lambat lagi hari ni...
Pala otak..tengah ligat pikir nak masak apa balik ni...
Dah jenuh merayau semua dapur ni..mencari menu yg simple tapi sedap..

Alih..alih...tiing!..Tetiba lak teringat..yg dapur gas kat rumah tu tengah problem..Pagi tadi tak bleh buat sarapan...(walau kalut nak pg keja..i sempat juga tau sedia breakfast tuk MIL..walau sendirik pun tak breakfast..heee..puji diri sendiri tuu).sebab dapur rosak..Aduihh!!..bleh lupa lak..
Tel cik hb..macam mana nak masak..dapur tak ganti lagi..Balik dah la lambat lagi hari ni...

Soooo...

Cik hb jawab...Kita Beli KFC jer lah..


So..nampaknya..menu kami malam ni adalah KFC ya puan2...Gantung kuali malam ni ya (ceh!..mcm ler masak..Slalu beli dan perangat ja...Akekekkkeee..masak juga ler tu kan..)



Thursday, 8 July 2010

Ketagih makan uri

Tuu diaa aih!..Dah terdesak sangat ka..sampai sanggup makan benda2 macam tu...Semua orang nak cantik..tapi biaq la benda yang dibuat tu lojik skit..

Tapi benda2 macam ni memang pernah pun sue dengar dulu...macam2 perkara mereka ni sanggup buat..asal, jadi cantik...Siap ada yang bagi petua..kalau nak muka cantik dan licin..buh ja ayaq mani kat muka..Erk!..sanggup ker nak buat... i tak tau la apa plak hukumnya buh benda tu kat muka...Heheee...tapi siyes..memang sue sendiri pernah tengok muka orang yang buat tu..siyes..memeng cantik..elok..licin..awet muda lak tu...Kalau sapa2 jumpa dia..tentu tak caya yang dia dah ada anak 5..yang besaq2 dah pun...mantoppp...





_________________________________________________________


Oleh Mary Victoria Dass
2010/07/08







JOHOR BAHRU: Untuk memastikan diri kekal cantik dan awet muda seperti anak dara, ada ibu yang baru melahirkan anak sanggup memakan uri bayi sendiri kerana percaya cara itu paling berkesan untuk memenuhi matlamat mereka.


Wanita lain yang berkongsi kepercayaan sama pula dikatakan sanggup berusaha mendapatkan uri daripada pembekal tertentu bagi membolehkan mereka menjadikan ‘tembuni’ bayi itu sebagai ‘hidangan kesihatan’.

Amalan menjijikkan itu didedahkan seorang tabib Cina di bandar raya ini dan lebih mengejutkan, dia mendakwa sebahagian penggemar uri untuk awet muda terdiri daripada wanita Melayu beragama Islam.

Lelaki berkenaan yang hanya mahu dikenali sebagai Sam berkata, uri atau dikenali sebagai plasenta sebelum ini dijadikan sebahagian bahan utama dalam pembuatan kosmetik.

“Tapi kini, mungkin disebabkan ingin mendapatkan kesan lebih hebat dan segera, ada wanita sanggup melakukan perbuatan tidak masuk akal ini. Malah, mereka juga percaya makan uri mampu membekalkan khasiat dan sumber tenaga kepada wanita yang baru bersalin terutama yang melahirkan anak secara pembedahan,” katanya.

Sam berkata, uri adalah ‘sarung’ yang terbentuk dalam rahim ketika kehamilan dengan salur darah dan bersambung dengan bayi menerusi tali pusat itu kebiasaannya ditanam dan diuruskan dengan cara baik.






Tu lah lumrah dalam dunia ni..Ada sesetengah orang..sanggup melakukan apa saja untuk jadi cantik..

Tapi ingat kawan2..KECANTIKAN ZAHIR TU TAK KAN BERKEKALAN..SAMPAI SATU MASA, IANYA AKAN PUDAR JUGA...Tu adalah lumrahnya...Tapiiii..biaq tak cantik..asal perangai dan hati baieekkkk....



Saturday, 3 July 2010

Aku terpaksa curang

Geramnya la hati.... Kesetiaanku selama ini dibalas begini... Puas aku menyayangimu... Habis wang ringgit ku gadaikan untukmu.... Tapi begini juga kesudahannya.... Langsung tak dapat bertahan lama....selama ni..aku cukup bersabar.. Sehinggalah semalam..kau langsung terus tidak mahu lagi bersama ku.. Dan nampaknya..terpaksalah aku curang kepadamu

*
*
*
*
*
*
*
*
**
*
*
*
*
*
*
*
*
*
**
*
*
*
*
**
*
*
*
My Lappy.


Waaaa...geramnya...sue ker yg ganas atau...memang lappy tu yg perlu diservis dah.... Semalam semangat sangat...balik rumah terus nak ngadap...Tapi bila bukak..alih2..monitornya lansung tak kuar gambo...tapi hidup.....coz lampunya menyala...Adakah monitornya yg problem... Waaaa....susahnya nak blogworking macam ni..Macam mana nak cakap ngan cik hb ni....Laptop tu baru ja dia belikan untuk sue...Tak sampai 3 tahun dah jahanam...Macam ni punah la harapan nak mintak iMac...Huhuhuhuu..


So terpaksalah sue menjatuhkan cinta sue pada si Acer ni pulak...
*
*
*
*
Nasib la laptop adik ada..Tapi kena la tunggu turn kalau nak guna...Malam tadi kul 10 baru sue dapat guna..kena tunggu turn la....
Huhuhuhu..hari ni ...nak blogworking pun bleh sampai kul 2 lebih ja..coz hari ni adik keja separuh hari..Dia balik kang..off coz la..kena pulang balik pada tuannya...Kena sedo dirila...huhuhuhu


.

Thursday, 1 July 2010

Status Facebook Ariel Peterpan


Salam...

Fuh!..Minggu ni agak bz skit..So jarang2 dapat bukak blog..jenguk rumah kawan2...

Sakarang baru lega skit..dah rindu nak masuk rumah kawan2...Jiyaa..tunggu akak tgk hasil tembakan ko..ekekekke...Rindu nak jenguk..rumah kawan2 diet..( kak eynda..sue nak tgk deko rumah baru akak ni..tungguuu)..rindu nak tengok masakan kakak2 semua..And rindu nak bergosip..Akakakka..


So..masa rehat sat petang tadi sempat gak jenguk2 Syokkahwin.com...Meh nak share satu n3 lawak pasal Ariel Piterporn..Eh!..silap..Piterpan


____________________________________________________________________

Akakakaka..lawak..lawak...ok..credit to blog syokkahwin.com....Tempat sue korek gosip2 hangat artis2 nih....


Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "