Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (212) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (15) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Monday, 28 June, 2010

Sweet pancakes (hoddeok)



Uihh!..terujanya tengok sweet pancake nih...Ada masa boleh try nih....Okies!..Layannnn video di atas tu ya...
" />

Sunday, 27 June, 2010

Making Kimchi



Ni semua gara2 lepas baca N3 si Yott pasal rahsia KIMCHI ni untuk kurus langsing dan menawan..Hahahah.

Dah la memang langsung tak pernah tengok rupa KIMCHI tu..Nasib la Pakcik Google sedia membantu...Tapi..kalau dah macan tu cara pembuatannya..lalu ker nak makan tu..Sedap ke hah KIMCHI tu..

Hah!..pada kakak2 yg duk kat Jepun sana tu..Penah rasa menda alah ni tak?..Sedap tak ?...Kak Hana pernah rasa tak?..Heeee



.

SONIK HIDROTERAPI...


Salam..
Pernah dengar pasal SONIK HIDROTERAPI tak?..
Hehehehhe..sue dah try tau mandi guna
SONIK HIDROTERAPI ni..Memang syok sangat..Rilek dan betul2 macam dispa rasanya....Urutan daripada air tu memang buat kita betul2 sedap...Dengan bau2an aromaterapi lagi...



Sapa2 yg nak tau apa tu terapi SONIK HIDROTERAPI dan nak tau sedap ker tidak pergi la carik kat Kompleks Gurney..Tingkat 1, Dekat Spa Nur Firman ( ni cam promosi nih..kira iklan tak berbayarlah ni)..
Sekali terapi..15 minit ja ( tapi..siyes..15 minit terasa lama sangat kalau dah masuk dalam bathtub tu)..Harga?..Just RM35 ja...


Hahaha..mula2 memang korang akan rasa cam cuak ja..bila tengok buble2 air tu yg macam air panas mendidih..Duduk dalam bathtub tu bukan saja duduk tau..Dia siap suh kita follow beberapa teknik senaman..
Oh ya..lupa nak cakap..SONIK HIDROTERAPI... ni juga berfungsi untuk kuruskan badan tau dan macam2 lagi...Bagus untuk kita orang pompuan ni...hehehehe...

Lepas jer habis mandi..korang akan tengok..air mandian kita jadi kotor..dan akan ada kekotoran disekeliling bathtub tu ( kata kakak tu..tu la toksin yg dikeluarkan)..Mana yg gumuk tu mesti ada banyak buih2 mcm lemak yg kat permukaan air..Kulit pun bersih ja tau...
Try la ya



Saturday, 26 June, 2010

Kelly's Life : Give Away again

Jalan2 tadi..tertengok kat rumah Kelly tentang Giveaway ni..Wow! hadiahnya best2 tau..Lagi pun selama ni jeles jer tgk pinggan mangkuk yg ala2 klasik gitu kat blog orang lain...Mana tau sue join giveaway ni..tuah tu kena pada sue..ekekekkeke..

Mana sue jumpa link Kelly ni?..Actually sue refresh balik dari chat box..kunun nak tgk balik mana2 kwn2 yg penah masuk..tinggal jejak kat chat box...Tak sangka plak ada giveaway kat rumah Kelly..Hehehhe...

Ok!..meh la kita ramai2 masuk...Hadiahnya sangat menarik tau...

Hadiah pertama :
Set Ros Hitam ( Teko & 6 cawan + piring )
Piring bujur bunga kangkung & ros merah putih OC


Hadiah kedua :
Set Ros warna-warni ( Teko & 6 cawan + piring )
Pinggan bujur ( 2 )



Hadiah ketiga :
Set ceramic ( Teko & 4 cawan + piring )
Teko sakura
Piring bulat ( ros pink )


Syarat - syarat nya : )

Tarikh give away ni bermula dari 3 Julai hingga 31 Julai 2010 ( tapi kalau nak join sekarang pun boleh )

Terbuka kepada follower blog Kelly's Life yang kat Malaysia saja ( so siapa yang nak join, kenalah jadi follower blog Kelly)
Iklankan / buat N3 mengenai Give Away ni kat blog masing2 supaya ramai lagi kawan - kawan boleh join
Jangan lupa linkkan Kelly's Life dalam blog ya
Dan tinggalkan komen dalam N3 ni...komen kat Cbox tak diambil kira


Okies!..Good Luck semua...

Simply CT


Layan Majalah 3...Ada segmen pasal produk Simply Siti...Perjalanan CT ke Korea semasa mengahsilkan produk tersebut....Layannn


Cok Jagung + Rx-Coffee



Moh layan menu minum petang tadi..
Ni kes dah terlebey rajin plak hari ni..
Buat cok jagung jer..senang..campak2 ja bahan2 yg ada..Jagung pun, just jagung dalam tin ja..

Errrmmm..sedap juga Rx-Coffiee ni rupanya..Selama ni layan Red Guara Cafe ja..La ni dua2 pun layan juga...


SUPRISE sempena HARI BAPA from Myfaheem.com


Nak join juga SURPRISE lucky draw from Myfaheem.com!!

Try la..mana tau kot..bertuah. Akekekeeh..
Fuhhhhh!!!!!!..kasi tiup lebey...

Jom la join..Klik sini ya..Jumpa adik Faheem yg cute tu...
Muaaahhhhh!!..kiss tuk Fahemmm..
( passttt!..ni bukan rasuah ya..untie ikhlas kiss ni tau..hihihihi)

Telur Dadar Mayonis


Hambek ko!...

Layan telur dadar mayonis...Ni gara2 si sheila rusli la ni...
Pastuh!..cik min juga pernah buat ni...Dok melangut pikir pa nak masak..Nih la hasilnya...Akakakka...makan telur la korang yer hari ni....

Tengok..telur akak, posing dalam kuali lagi..Hahahaha..abaikan kuali yg itam tu..Itam tu la yg buat gorengan sedap tau..Ekekekkeke

Tapi mana segala bahan2 isi perutnya?..Hahahha..dah posing dalam kuali..mana nak nampak isinya...

Nasi Goreng Sardin




Salam..
Layan menu sarapan kami pagi ni...Simple ja..Bagi orang yg malas2 macam sue ni..Nasi goreng adalah sarapan paling senang nak dibuat..


Lawanya pulak..Ikan Pekasam..Fuhhh!!!...mantop!..memang menambah2 sue tengok diaorang makan...





Okies!..Jom makan!..



Friday, 25 June, 2010

Free Giveaway



Salam..

Moh la ramai2 join free giveaway Kak Maya...

Giveaway tu sempena Birthday Kak Maya ( Paasttt!!..kak!..yg ke berapa ya..Heee)...

Senang ja..Hadianya adalah sangat best..Semuanya adalah hasil tangan kak maya sendiri..


Hadiahnya berupa reversible tote-bag untuk pemenang bertuah utama.

Dan sepasang bookmark untuk pemenang bertuah kedua dan ketiga.

Suka tak?..
Cantik kan...
Kak Maya memang kreatif orangnya tau...


Blogworking

Salam kawan2...

Hari ni tak der idea nak tulis n3...
So..hari ni sue nak marathon lagik blogworking ker rumah kawan2 ya..Lalalalalaaaa..


Tuesday, 22 June, 2010

Lagi lagi BOLA

Kenai tak benda alah ni?....

Agak2 kalau direbus or diuli...dimakan..kenyang gak...


Ni dak..asyik la disepak manjang....

Eiii..bila la nak habis world cup ni..Naik rimas lak dibuatnya..Tu nasib baik la kat rumah tak masuk astro..Kalau dak rasanya..asal ada bola ja..harus org tu sorang ja kongker tv....

Nih nak crita ni...Sue ni sebenaqnya bukan la tak minat bola..Tapi maleh laa..nanti kalau sue dah layan...Takut terover lebey kang dari org tu....Kalau org tu..mmg tak bleh cakap la...HANTU bola..


Bukan pa..layan bola sampai pagi..Sok pagi..nak kejut pi keja..Makkk aiiii...punya la payah..Susah2 sgt nak kejut..sue join balik sambung tido baru tau...haaa..pueh dua2 tak pergi keja langsung..Boleh?...akakakakaka

Cerita 1 malam

Nih jadik malam tadi...
Sue seperti biasa..kul 10 dah naik tido..Tinggal cik hb sorang2 tgk tv...
Terjaga kul 12.15..sebab ada sesuatu yg mengganggu tidur sue...Tengok sebelah cik hb tak der( Ni..sah2 memang dia dah terlena kat bawah la ni...)..Nak tau apa yg buat tidur sue sgt2 la terganggu?...
Huuuu..seram tengkuk rasanya...
Malam tadi..bunyi anjing sgt kuat dan tak berhenti2 menyalak...kalau kejap2 tu..biasa la..sebab mmg dekat2 situ ada jiran yg bela anjing and memang ada beberapa ekor anjing luar yg berkeliaran..
Ni tak!..salakannya sgt2 la menyeramkan..
Sue turun bawah..Huh!. memang sah2..cik hb dah tertido ( boleh plak..dia membuta dengan keadaan bising tu)..Dah la pintu tak tutup...sangat seram...
Kejut cik hb..sambung tido kat bilik plak..
Tapi siyes cakap..sgt2 tak bleh tido..salakan anjing tak berhenti..kul 1 lebih sue bangun ( kes dah tak tahan la ni..beranikan diri juga)....jenguk tingkap..kot2 ada pencurik ka..tapi ok..tak da paper ( sib baik tak da yg ternampak apa2 yg menyeramkan..hihihi)...Try sambung tido balik.
Hahahah..ingatkan cik hb tak der la terganggu...kul 2 lebih mcm tu dia tersedar..Sue cakap, sue seram...and cakap ngan dia yg anjing tu dah bunyik dari kul 12 sampai skrang tak berhenti( sue menyempit..usah cakap la..memang tido menyempit sungguh sue..sambil mata dok hadap arah tingkap..)..Pastu dia..dia plak bangun..jenguk tingkap...siap dia bunyik syuh!..syuh! lagik kat anjing tu..wakakakka...lawak gak...pastu sambung balik tido...apa daa...Yang pasti, dalam kul 3.45 pagi macam tu la..baru la anjing2 tu senyap balik...
Huuu..penuh tanda tanya..
apakah sebab dia menyalak?
Kenapa salakkannya ke arah rumah sue?
Huuuu...orang kata..kalau anjing salak mcm tu, dia nampak HANTU...Betul ka tu..waaaaa..SERAMMM
Soo...still dalam tanda tanya..?????????????
Sudahnya..1 hari ni sampai opis..sue sgt mengantuk..

Sunday, 20 June, 2010

Tag

Tag pasal kasut ni sue dapat dari mama hannah..sapa laie kalau kak eynda yg meletop gitu...Hehehe..sowie kak...Tag ni dapat lama dah dapat...tapi baru sekarang nak buat...

Sebenarnya..sue ni bukan la seorang yg suka kumpul kasut..masa bujang2 dulu ya la...Sekarang ni..mana kasut yg sue suka..sedap dipakai..tu la yg sue lenjan tiap2 hari....






Brand : Tak kisah brand apa..asal sedap dipakai dan tahan dilenjan..ekekekke..( kak eynda!..sue
pun suka pakai kasut BATA juga tau ). Yang ni brand Alen Delon rasanya ( brand dah
hilang da..sib baik kotak ada lagi..)..

Warna : Sue lebih gemar warna hitam

Harga : RM59.90..

Tahun beli : 2009

Sebab beli : Beli sebab dah jenuh sakit kaki pakai kasut yg tinggi ( bru 2 inci tu..heee)..Lagi
pun..time tu giler tengok..Jusco tengah sale time tu...Sempat rembat 2 pasang..Dan
seperti biasa kalau dah suka dan selesa dipakai..dua2 ni lah yg dilenjan hari2..(^_^)


Orang yang anda tag :
Errr..rasanya tak der kot..Sebab tentu dah ramai yg ditag kan.

!4 Day Challenge

Salam..


Punyalah lama dah kempen 14 Day Challenge With Nesle Bliss ni..



Tapi baru hari ni terbuka nak mencabar diri ini sendiri.. ( tu pun sebab teruja masa jengah website Kevin Zahri )


Actually, Nestle Bliss ni memang antara minuman kegemaran sue...Tapi tu lah..kadang2 bila shopping...Antara Nestle Bliss ngan Shine..kalau time tu..shine murah..tu la yg sue ambik..Tapi kalau jalan2..sue biasanya ambik air ni yg botol kecik tuh!...

Kat opis pun...kalau bukak peti sejuk kat pantry tu..kalau ada air nestle bliss ni, tu seu punya la tu..tak dak org lain lagi yg punya..heheee.


Dan juga tabiat buruk sue..adalah suka simpan stok Nestle ni sampai la kadang2 terluput tarikhnya...
Yang atas ni....NESTLÉ® BLISS® Low Fat Yogurt Drink


Yang ni plak..NESTLÉ® BLISS® 0% Fat Yogurt Drink...Sekarang ni..sue lebih suka yang tiga ni sebab 0% fat kan..hehehhe


Tengok la kalau tak caya..
v
v
v
v
v


More info pasal Nestle Bliss ni sila lah ke Official Websitenya sendiri ya...

Dulce de Leche


Teringin bila tengok Dulce de Leche" ni kat rumah Kak Hana....Tak bleh jadi..macam melambai2 ja...Try jugak buat..Takut gak kalau2 meletop la plak...Hehehhe..ok la rupanya...
Tapi rupanya tak cantik macam diorang punya la...Yang ni sue rebus selama 3 jam ja..

Resepi?..

C & P resepi dari rumah kak hana ya...

Bahan-bahan
  • Susu pekat manis
  • Pengukus
  • Air
Cara-cara
  • Buangkan kertas pembalut tin susu pekat manis tersebut.
  • Masukkan tin susu ke dalam pengukus. Letak ditengah2 rack. (hana baringkan tin). Isi air sehingga paras tin susu tenggelam.
  • Tutup pengukus dan kukus selama 3jam atau lebih! lagi lama kukus, kaler akan makin gelap. Pastikan air kukusan tidak kering. Jika tak cukup, masukkan air panas.
  • Tunggu sejuk baru buka penutup tin.
  • Keluarkan dan simpan dalam botol jem atau bekas yang bersesuaian sehingga saat hendak digunakan.





Jom sarapan

Morning!..
Sarapan apa pagi ni...


Sue pepagi lagi duk menyediakan nasi goreng..Menu yg sgt berat untuk pagi ni..

Plan nak mkn roti sapu dgn "Dulce de Leche" ja..Tapi malas pagi2 nak bukak
( heheehe..berdebar nak tgk hasilnya...cantik ke idak mcm yg lain punya)



Gambar adalah ehsan cik google..maleh nak naik amik kamera dlm bilik..lagi pun gambo dah tentu2 tak cantik...layan ja lah gambo ni..sama ja mcm tu nasi goreng pagi ni...


Sue blum makan pun lagi...coz pagi lagi dah ambik segelas air kosong + lemon..pastu layan air koko..Konyang laie....Masak pagi buto sebab nak bagi MIL sarapan ikut time ja...Biasa la..bila MIL ada..nak mkn ker tak nak..masak tetap kena masak..coz sue jg betul waktu makan MIL. Isnin ni dia ada sesi dgn doktor..nanti kalau gula dia tak stabil..haru..so, baik jaga betul2 pemakanan dia...Ingat!..sue bukan menantu kejam ya..kontrol tu bersebab hokey...
For diabetis person..silalah jaga pemakanan anda bagi mengawal kandungan gula dalam darah anda juga
...

PENTING..SILA BACA YA..DEMI AGAMA KITA

Salam..selamat pagi!

KUl 3 pagi mata dah terjaga...tak mo leleap lak tu...


Ambik laptop dulu ( bukan nak pi ambik wuduk..buat solat tahajut dulu)..

Bukak fb..tengok ada msg dr abg ben tentang penghinaan nabi...Masyaallah.

Tengok la ni!
v
v
v
v

v
v
v
v
v

v

Apa kes la ni..memang saja ja depa2 ni nak kasi bakar..panas ja hati bila baca ni...
Kawan2..meh sama2 kita sebar2 kan... Ni membabitkan agama kita ni....MARUAH ISLAM telah tercemar...


Saturday, 19 June, 2010

Dari Dapur Sue

Layan menu hari ni..Ni first time masak kurma..Tak pernah pun teringin nak try selama ni...Ok la tuh..cuma cam terpekat skit...

Lawannya adalah sayur campur dan ikan keli + haruan goreng...


dan..



yg buat lagi meletoppp...
adalah cicahnya

v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v

v


BUDU CAP KETEREH

Layan tuuu..selama ni kalau beli budu bagi kat orang ja..langsung tak teringin nak buat untuk makan sendiri..Woo..sedap rupanya..patut la..orang belah sana cukup suka ngan budu nih...
Makan nasi panas, ikan goreng cicah budu pun best rupanya...Heeee...cam baru jer duduk mesia kan..Baru nak kemaruk ngan budu..(^_^)...

Contest


Teringin nak buat giveaway contest

Agak2..kalau sue buat contest..ada tak yg nak join ya....
Boleh tolong bagi maklum balas tak?..


Kalau ok!..sue kena pikir dah apa bentuk contest tuh!..

HADIAH?

jangan risau...untuk kawan2 semua..insyaallah..berbaloi..baloi..hehehhheee...

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "