Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (212) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (15) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Sunday, 29 November, 2009

Sekadar jenguk ja

Salam...
Sekarang ni malas sangat nak update blog...Macam ni lah bila penyakit M dah melanda...Tapi penyakit M ni biasanya bukan lah kena pada update blog jer..kadang2 semua benda pun dia menjangkit juga...

FB pun sama..sue lah antara orangnyer yg cukup malas nak update.....Balik2 bukak sebab nak berladang ja..hee..hee ( tabiat ni hubby cukup tak suka...Sbb kalau sue dah ngadap..susah la dia nak guna tenet...Kes berebut pc la ni..) Tapi..sebelum berladang..keja2 rumah apa yg patut dah settle dulu key..heee..

Tapi hakikatnya..sue memang suka bercucuk tanam pun..( tu lah abg...sue suruh beli rumah yang luas tanahnya...senang nak bercucuk tanam...)..Tapi kat rumah ni..tehad sangat tanahnya..so tak boleh la nak bercucuk tanam sangat..Tapi kalau setakat serai, daun kari dan daun kunyit tu adalah..Ada gak cadangan tu nak buat taman herba...tapi mana nak campak bunga2 yg lein pulak tu..Takkan lah nak perkemas laman yang sekangkang kera tu perlukan khidmat pakar?...

Key lah..daripada sue terus merapu baik sue sign out dulu....Ada idea nanti sue buat n3 lagi...( ceh!..ayat mcm ler ada byk sgt peminatnya yg nak membaca n3 ni....)


Okies..Salam Hujung Minggu

Wednesday, 25 November, 2009

Ucapan Raya untuk Semua


Di kesempatan ni sue nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA kepada semua rakan blogger sue yang selama ini sudi berkongsi rasa dan banyak mengajar sue tentang banyak hal
Semoga Hari Raya kali ini akan diraikan dengan penuh gembira bersama keluarga tercinta....

Kepada rakan2 yang menyertai cabaran 99HTN...Good Luck..janganlah tergoda dengan dugaan di hari Raya ni ya...

Okies..Da..Selamat Hari Raya....


Thursday, 12 November, 2009

EFFECTS OF COLD WATER

Sue nak share info ni kepada semua...kawan sue yang email info ni....Key..moh kita baca.
Thank's Kak Anies atas info ni....



Serangan Jantung dan Amalan Minum Air Panas ....

Bukan sahaja amalan meminum air panas selepas makan, tetapi berhubung SERANGAN JANTUNG!!!!.
Kita tidak akan kehilangan apa-apa... malah
akan mendapat faedah dari amalan ini.

Kepada sesiapa yang suka minum AIS, artikel ini sesuai untuk anda baca. Sememangnya sedap minum air berAIS selepas makan.
Walaubagaimanapun, AIS akan membekukan makanan berminyak
yang baru kita makan. Ia akan memperlahankan penghadaman kita.
Bila lemak-lemak ini terbentuk di dalam usus, ia akan menyempitkan banyak saluran dan lama kelamaan ia akan menyebabkan lemak berkumpul dan kita semakin gemuk dan menuju ke arah mendapat pelbagai PENYAKIT.
Jalan terbaik...adalah untuk minum sup panas atau air PANAS/suam selepas makan.

:Nota penting tentang SERANGAN JANTUNG!!!

Anda patut tahu bahawa bukan semua tanda-tanda serangan jantung akan mula terasa pada tangan sebelah kiri.
Berhati-hati juga pada permulaan sakit sedikit-sedikit pada bahagian atas dada anda.
Anda mungkin tidak akan mengalami sakit dada pada
serangan pertama serangan jantung.
Keletihan dan berpeluh adalah tanda-tanda biasa. Malah 60% penghidap SAKIT JANTUNG tidak bangun selepas tidur.
Marilah kita berwaspada dan berhati-hati..
Lebih banyak kita tahu, lebih cerah peluang kita untuk terus hidup...




" />

JOM CUBA FREE - USD 1.00 PER CLICK

Ok..ini satu website paid-to-click..setiap klik akan dibayar USD1.00 DOLLAR

Dan program ni percuma...tak kena bayar walau 1sen pun...kecuali kalau nak upgrade keahlian kena la bayar sikit....


Mula-mula klik kat sini.

USD

(Register Free)



First : Register Free Account...Masukkan Username..paswood.

Bila dah selesai register pergi ke login...masukkan username dan paswood kita tadi. Akan keluar My Account Panel...update la apa2 kat situ....

Then : Untuk dapat duit klik pada Surf Ads kat bahagian atas panel tu....

Bila klik kat surf ads tu akan keluar How To Earn...klik pada Click Links

Akan keluar Get Paid To Click..klik nama link kat bawah Title...

Later : Dia akan buka page baru..tunggu page tu siap loading 30second...

Pastu klik pada nombor yang ada pada sebelah kiri atas page tadi...

Tunggu sampai nombor tu hilang...tutup page tu pergi ke Get Paid To Click semula dan klik lagi pada link yang lain2 pulak...

Kalau nak cepat dapat duit kena la buka page ni dan klik hari2...

Selamat Mencuba..

Klik Sini Ya




Saturday, 7 November, 2009

Mood kureng hari ni...kenapa ya?....



Salam...


Hari ni mood kureng skit...kenapa?....


Waaa...huuu...huuu..hari ni dah termakan nasi...Tension punya pasai la ni...Hu..huu....Tapi sue amik skit ja...(ayat nak sedapkan hati ler ni)....Tension....keja opis banyak..Isnin ni nak kena audit..Tu pasai tension tu.....





Tak per..sib baik cover balik wat workout..turun naik tangga...dengan harapan terbakar ler segala kalori2 yg dah masuk tadi...hak!..hak!...sib baik tak masuk contest 99HTN ..kalau tak naya...kena post..gambo apa yang 'dimentekedarah' tadi...he...heee.....











Friday, 6 November, 2009

Yee haaaa.....

Alhamdulillah..akhirnya dapat gak periuk yang dah lama diorder..Memang kena botoi la dengan keadaan den yang tengah berdiet ni....Pada yang nak tau periuk per yang sue order sampai ke hari ni baru dapek...bleh tgk sini yek!...Sebab dulu sue ada post n3 pasai periuk ni....Heee
Key...first menu..Errrrmmm..raso eh!..nak masak ayam bakar mayonis kot...
( hee..hee..kategori sihat ker ni yek!..blasah jo lah yo)
Ramai kawan2 blog cakap ayam ni sedap....Sue pun pernah bagi resepi ni pada kawan opis..Dia try..n cakap memang sedap...tapi sue gak yang tak pernah try lagi...
Kepada yang nak try..ni resepinya yo...(resepi asai bleh dapat kat sini)

Bahan-bahan ( untuk 2-3 orang )
8 ketul drumstick
1 sudu besar mayonis
1 kiub ayam
1 sudu besar kicap manis
1 sudu besar sos tiram
Lada hitam secukupnya-tumbuk
2 ulas bawang putih-tumbuk
1/2cm halia-tumbuk

Cara-cara
Perap dengan semua bahan-bahan di atas dalam 1/2 jam. Kemudian bakar. Lagi lama perap, lagi sedap.
Okies!..selamat mencuba ya...


Thursday, 5 November, 2009

Alhamdulillah

Alhamdulillah hari ni cukup 5 hari sue tak amik nasi..He..hee....yee..yee jer buat n3 mcm ni..cam ler join contest 99HTN tu...

Alhamdulliah..berjaya juga sue menangkis segala cobaan2 yang datang bagai mengada2 didepan mata selama 5 hari ni..(Huh!..jenuh jg tu)...Yo la...awal2 mola diet jer...kakak call ajak buat makan2....Buat juga ler ( tapi i still bleh bertahan...no nasi ya..) pastu dapat undangan jamuan makan malam dirumah kawan hb...layan jg la...amik skit2 jer..buat rasa ( tak mo kecikkan ati tuan umah..)..

Hope dapat berjaya teruskan diet ni sampai berjaya dapat berat target sue...Ok!..kepada teman2 yang masuk 99HTN..Good Luck ya..hari ni baru hari ke 5 ma...CHAIYOK!...




Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "