Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (214) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (16) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Saturday, 31 October 2009

Sokongan untuk peserta 99HTN

Salam..waaaa...sangat lama sebenarnya tak wat N3......Mood nak berblog tu macam suam2 kuku dah.....
Hari ni tergerak nak wat n3 sebab nak bagi support buat peserta2 99HTN.....Huuuu..ingat nak gak joint..Tapi...bila piki balik..bleh ker disiplin ni?...
Tapi tak per....orang lain start esok berjuang demi 99HTN..sue pun sebenarnya esok (1 Nov) akan start juga berdiet secara konsisten balik ( Cik Wa...esok kita dah start diet tau...chaiyok!..chaiyok!..)
Ermmmm....so malam ni dah kena plan ni....pe menu nak makan esok....Errmmm kena jenguk umah mia ina, ika, kak eynda, kak ieda n yg lein2 ni....C n P menu diorang.....Mereka ni antara org2 yg dah berjaya dengan diet diorang....Tabik spring pada diorang..he..hee
Key...pada yang nak tahu tentan cabaran 99HTN ni bleh ker umah Zel na...
And
CHAIYOK
kepada semua peserta 99HTN....

KLIK..KLIK AJO....

Nak tahu apa itu catcheye??


Klik klik




Jangan baca je...register kat situ terus hehe...rajin2 klik..klik....guna tenaga jari je nak register...

Ni ala-ala nuffnang la jugak...Sape2 nak cari duit lebih tunggu apa lagi kan....Jangan lupa...klik jangan tak



Meh! sign in sini






Monday, 19 October 2009

GRANADA JUS DARI GIFFARINE


KEISTIMEWAAN DELIMA

Buah delima atau dari segi saintifiknya Punica granatum mempunyai pelbagai keistimewaan, selain dari sedap dimakan ,ia juga mempunyai kebaikan dari segi kesihatan. Khasiatnya tinggi kaya dengan zat sodium, riboflavin, thiamine, niacin, vitamin C, kalsium dan forsforus. Ia juga sejenis penawar kerana kandungan antioksidan yang tinggi bagi penyakit jantung, cepat tua dan barah.Khasiat perubatan delima sudah dijumpai sejak 8000 tahun lalu oleh masyarakat Parsi Purba (Iran). Antara khasiat yang terdapat dalam buku perubatan Iran purba adalah:

Melancarkan dan menstabilkan peredaran/perjalanan darah
Mengembalikan fungsi jantung dan hati kepada normal
Membersihkan hati dan urethra
Memperkuatkan sistem penghadaman
Membuang lemak-lemak berlebihan
Meningkatkan tenaga
Mencegah ‘morning sickness’
Membantu menyesuaikan hormon ketika haid
Mencantikkan dan mencerahkan kulit
Membantu menyembuhkan penyakit diabetes
Boleh meghilangkan kahak
Mencegah ketidaksuburan/kemandulan dan meningkatkan kekuatan tenaga batin
Mencegah Alzheimer dan nyanyuk di kalangan orang tua

Kajian perubatan moden mendapati delima mempunyai khasiat lain seperti berikut:

Mengandungi anti-oksidan yang tinggi
Mengurangkan pengumpulan lemak dan kolestrol pada dinding pembuluh darah,
mengelakkan salur darah daripada tersumbat dan mengeras yang menjadi punca penyakit jantung.
Mengurangkan tekanan darah sebanyak 5% di kalangan pesakit darah tinggi jika diambil sebanyak 50cc setiap hari selama 2 minggu Menghalang pembentukan sel barah payudara.

DAN..UNTUK ITU MEMPERKENALKAN..JUS GRANADA YANG MEMPUNYAI PEL BAGAI KHASIAT....
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Kandungan: Jus Delima (Pomegranate Juice) 99.97%Vitamin C 0.03%No Added Sugar, No Preservatives Selamat untuk diambil oleh kanak-kanak, ibu mengandung dan ibu menyusu.


GRANADA 100% Jus Delima
(Pomegranate Juice)
KOD: 37319-06
Isipadu Bersih: 700ml


Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "