Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (214) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (16) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Sunday, 13 September 2009

Waaa...macam mana bleh terjebak ni

Sue pun tak tau macam mana bleh terjebak plak nak menjadi seorang peladang yang berjaya...but..sekarang ni tak banyak hasil tanaman yang ditanam...Tapi..mak aiiii....hajabnyer nak menunggu hasil tuaian....Nak beli benih plak..duit tak cukup...Wakh!..kah!..kah!..cam suspen jer kan!..




Haaa...ni lah dian ladang ku.....




Barn Buddy on Facebook...patut ler tengok ramai sgt yg dk cita pasai game ni...syok gak upanya...Tapi tu lah..kena banyak bersabo....Huuuu.....tak sabo nak tunggu menuai ni..lagi sejam lebih bleh kutip hasil lobak ni...Hak!..hak!..jangan penin yer.....Cam tak masuk akai jer....Sue..sue....


Daaaaaaa............



Making kuih raya n tragedi mesin jahitku

Hari ni kul 9 dah gerak pegi rumah along..sebab dah janji semalam hari ni kami adik beradik yang ada ni nak kumpul..gotong royong buat kuih raya n menjahit( hu..huu..baju ku belum jahit lagikkk...waaaaaa...)....


Sambil2 tu..sempat juga ucu snap beberapa pic masa sibuk2 membuat kuih tu...memang jenuh juga..maklum lah..anak2 nyer pun sibuk juga nak tolong..So...hasilnya, biar rupa tak bapa cantik..tapi rasa bior sedap okey...heee...hee...







Tengok la...kecohnyer keadaan masa tu..bersepah sana sini....


Tengok!..yang cinonet si auni ni pun sibuk nak kacau juga...



Ni ler hasilnyer...rupa sangat la tak menawan....heee..heee..tak bleh wat niaga kalau rupa macam ni...hak!..hak!....Tapi sangat happy sebab sama2 membuatnya.......




Sue stay sampai kul 3 jer...siap masak kuih dalam kul 2.30...pastu sambung menjahit plak...Bodek along tolong jahit separuh.......Siapkan langsir my bos..Huuu...tapi tak sempat siap juga..kul 3 hb dah sampai....Terpaksa sambung jahit kat rumah.....siannn..langsir simple jer..tapi lambat no siapnyer..macam ni ler kalau penyakit M tengah melanda....


Lepas berbuka tadi start sambung menjahit lagi..tapi tetiba plak..mesin buat hal..waaaa...nak kena servis lg la ni..ada 2 helai lg tak siap....Berenti menjahit...ni la ada masa nak update N3..hee..hee...
( Ni ler masalahnyer rupanya..memang nak kena ganti ni..jatuh bersepah getah dia...Tel along..dia cakap kena ganti rantai dia tu jer...sebab dah nak haus...)



Nasib baik jugalah....hb cakap beli langsir umah ni lepas raya jer.( sebab raya ni raya kat kampung ..tu pasai wat endah tak endah jer nak beli langsir umah sendiri..hee,,)..huuu...kalau tak naya jugalah...bila mesin jahit tengah buat hal ni....
Pas update n3 ni nak pg jalan2 sat jenguk umah adik2 n kakak blog yg lein..lama tak jalan...heeee...Daaaa.......Salam



Saturday, 12 September 2009

Kad Raya


Sangat nostalgia...sekarang ni susah sangat nak tgk orang kirim kad hari raya lagi..semua sbb adanya kemudahan teknologi yang canggih...Sekarang oarang lebih senang hantar ucapan melalui e-card, mms or sms....Ni first kad hari raya yang sue terima..Hu..huu...tu pun daripada Giffarine Company..h..huuu....


Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "