Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (214) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (16) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Thursday, 19 March 2009

Nak bg Award lagi


Salam..kali ni sue nak bagi award ni pada kak LG..atas ke Tip..Top pannyer blog kak LG..He..hee...hingga terlepas nombor bertuah tu..hee.hee..
Tak lah....award ni juga diberikan kepada semua penulis2 blog yang begitu rajin meng update N3 mereka....

Wednesday, 18 March 2009

Mood menjahit


Tengoklah ni..nice n cute kan...... dua tiga hari ni jenguk umah kak maya...Banyak juga tutorial yang bleh dapat kat situ..Ni menaikkan semangat sue nak bukak balik mesin jahit kat umah ni...( Sian mesin tu...agaknyer dah bersarang labah2 agaknyer..hee..hee..) Lama tak digunakan......Sehingga kan..kadang2 panas jer telinga bila kena perli ngan cik abe....
Ya la..mesin tu akan keluar kalau time nak raya ja ( tu pun sebab nak jahit langsir..hee..hee) atau time mood nak menjahit tu datang..Tapi sue ni bukan pandai sesangat pun menjahit ni sebononya ( sungguh tidak mewarisi kemahiran ibu dan adik beradik yang lain)..setakat jahit basic2 tu bleh la....Tapi kalau setakat nak jahit langsir, buat cadar, bantal or menda2 ngarut tu bleh la...hee..hee..tapi tahap kekemasan jahitannya..masih belum bleh diberi markah 100%..he..hee...
Kak maya..sue akan cuba buat dress ala dahlia tu...( khas untuk baby auni..anak buah sue) sebab macam senang jer...Thank's..sebab sudi menyediakan tutorial tu...
Daaa..sign out dlu....nak start mengeledah carik kain ni...hee..hee


Monday, 16 March 2009

Selamat Tinggal Sayang

Errrmm..boring..semalam satu hari..duk membaca novel Selamat Tinggal Sayang ...Novel ni nath berapa kali dah diulang baca sebenarnya...Nak tau sedikit sebanyak sinopsis nya baca sini lah link...Membaca novel juga adalah salah satu hobi sue sebenarnya...Tapi sekarang ni dah lama tak membeli novel...Baca novel pun dah jarang juga...Sebabnyer...hobi duk merayau di alam maya dah jadi hobi utama plak skang ni....Hii..hii....

Saturday, 14 March 2009

Membongkar kelebihan saintifik solat

Baru tadi tertengok di berita TV9 tentang kajian ini..Errmmm...sangat bagus...Untuk mendapatkan maklumat yang lebih berkenaan kajian ni boleh lah masuk sini link..


Di Tag Ada Ayrisaa

Salam..hu..huu...ingat tak kan kena tag..Rupa-rupanya kena juga..hee.hee...Key la Ada Ayrisaa...akak selesaikan tugas yang telah diberi ya.....Key..pe perlu dibuat ialah :

1. Go to your photos folder in your computer.

2. Go to the 6th folder of photos.

3. Go to the 6th picture in that folder.

4. Put the picture on your blog and description of it.

5. Invite six friends to join the challenge.

6. Link them in your blog and let them know they have been challenged.



Alamak!!!..sekali gambo ni la plak yang kena.....Segan nyer...gambo tu diambil masa tengah shooting video kesihatan..kalau tak silap tajuknya..nilai sebuah keinsafan...Lokasi di sebuah sekolah di Daerah Hulu Langat...He..hee..sungguh gumuk diri ini masa tu..(ceh!..skang pun masih lagi per....Sungguh siksa ku mendietkan diri ini untuk tidak kelihatan seperti itu lagi..) Walaupun tension shoot tengah panas..tapi still bleh senyum lagi..he..hee..yo la tu...

Key lah..tu jer kot cita pasal picture tu...Errrmmm...nak tag saper plak yer....Errrmmm...

Cheq Sue

Yazeda

Mama ina

Anaberry

Cik Lin

Aleya...

Buat la pulak ya....sebab anda semua telah di Tag..hee...heee..Juga pada kawan2 yang masuk sini..Rajin..buat juger lah yer...

Alhamdulillah..siap juga keja sekolah yang diberi..









Sunday, 8 March 2009

Boring

Errr..boringnyer....cik abg tak der..kuar skjp...So..duduk rumah sorg2 ni tak tau nak buat per....Tgk tv?..errmmmm..sume cita tak best...So..ni lah keja nyer..dari kul 8 tadi sampai skrang asyik dok ngadap lap top ni..naik berpinar dah mata ni...

Masuk umah kak hana td..senyap jer..(tuan rumah dah balik kampung..huu..huu)..rumah kak LG pun..sama...tentu tgh sibuk uruskan anak2...ooo..tido per dah kak LG tu...and...masuk umah adaarisya, addaHL, yazeda,trisyaaleesa...and mana2 blog yg tersinggah.(tak larat nak sebut semua)....

Ayarkk!..dah mati idea la...tak tau nak tulih per dah...Stop dulu lah...

Daaa....Selamat Malam Semua....Muuuaahhhhh!!!!!.....



Takziah

Takziah buat kak norol...atas pemergian anak kembarnya ke rahmatullah...Sue baru dapat khabar sedih ni petang tadi..Sue memang mulanya nak pergi tengok dia..tapi rasa tak sanggup plak..Nanti takut sue tak dapat kawal perasaan...sue paham perasaan dia...
Actually sebenornya..baby dia tu blum cukup bulan pun....kandungan dia baru nak masuk 6 bulan kalau tak silap..Hari jumaat hari tu lagi dia keluar tanda..so dia terus pg PAC...lepas tu terus kena tahan kat HDU...Sue ada pg tengok masa kat HDU...sedih sgt tengok keadaan dia....Air mata ni nyaris2 nak kuar..kak norol pun..banyak kali nak nangis..tapi dia tahan..Sian kak norol..macam2 dugaan yg dia hadapi...Dia begitu berharap dan gembira dengan baby kembar 3 ni..Sue pun sebenarnya gembira sangat bila tau dia ngandung kembar anak 3....Tapi tu lah..Allah lebih sayangkan anak dia tu...Semoga Allah cucuri rahmat keatas baby2 tu..Dan semoga kak norol sekeluarga akan tabah menghadapi cubaan dari Allah ini...Sue dan rakan2 yang lain akan sentiasa mendoakan kebagian akak...Aminn..

Wednesday, 4 March 2009

Siapalah kita disisiNya


Assalamualaikum teman teman, Gambar dibawah ini semoga dapat menyedarkan kita bahawa begitu besar kuasa, ke agungan dan kebesaran Allah SWT. Insya Allah dapat memberikan hidayah kepada kita untuk lebih meningkatkan Iman & Takwa kita karana kita semua akan kembali kepadaNya dan mempertanggung jawabakan segala perbuatan kita selama hidup di dunia. Salam,
Pada waktu benda-benda angkasa ini diperbandingkan
kita menjadi sadar betapa kecilnya bumi dan kita para penghuninya.
Jagad raya yang sangat besar.
Dalam skala ini bumi kita tidak kelihatan lagi
Di sini matahari hanya sebesar debu!
Antares adalah bintang ke 15 yang paling terang di angkasa. Jaraknya lebih dari 1000 tahun cahaya dari bumi. Lalu . . . siapakah kita ? apakah tujuan hidup kita ? Apa yang membuat hidup kita, manusia, berharga ? Masihkah kita bisa menepuk dada & berkata "inilah aku !"...??


Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "