Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (214) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (16) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Saturday, 31 January 2009

Signature

Haa..haa..akhirnya berjaya juga sue buat sign signature untuk setiap post..hee..hee..Tq banyak2pada sifu @LiYaNNuaR.....http://jariketot.blogspot.com/ ...he..hee...Jasa mu dikenang..

Tuesday, 20 January 2009

Lontong punya hal

Hari ni balik lambat lg la rasenya..kat luar tu plak ujan makin lebat...Harus paling lambat pun lepas maghrib baru balik....Jenuh menyiapkan minit tadi...stop start..rayau- rayau cuci mata nak cari resepi untuk kasi leleh ayaq liur...Last2 terjumpa la satu menu yang mmg buat sue terliur...pe..dia..lain tak bukan..L.O.N.T.O.N.G.....lama betul tak makan ni..Harus kalau balik kampung nanti sue serang tempat paling sedap jual menu tu....Masuk blog che' iza ( http://pangkin.blogspot.com/) td terjumpa menu ni...memang terliur tgk lontong che' iza....
Che' Iza ada tulih gak..yang menu ni amat susah...atau langsung tak pernah jumpa di Perlis...Memang pun...selama 4 tahun sue kawen ngan orang Perlis ni...che abg sue ni langsung tak makan lontong ni...pelik katanya....Ada la sekali kot..dia rasa..tu pun sebab kena paksa..sebab sue kata rugi kalau tak rasa..sbb nanti kalau org tanya tak tau nak jawab..cam ner rasa n rupa lontong ni....
Soto pun sama....dia tak reti makan...pelik sebab dalam sup ada nasi himpit..tak kelako tu..alasannyer...So kalau balik kampung sue...kalau buat soto..harus kena sediakan bihun tuk che abg tu juga... ....kira dia makan bihun sup la plak..n..kalau masak lontong..kena ler masak menu lain gak..untuk che abg sorang tu....Tu lah dia..macam-macam hal....

Lontong ni guna sambal ikan bilis..sue lg suka kalau lontong tu taruk sambal kacang...Fuhhh...leleh..... And kalau kat kampung sue plak....diorang jual lontong di..bungkus dalam daun pisang....Wangi skit....

Friday, 16 January 2009

Ketagih

Eeerrrmmm...skang ni sue dah macam ketagih lak..sehari kalau tak jengok blog kengkawan tak sah...ialah..macam orang ketagih rokok tu la....Paling tidak pun...kalau sibuk sangat..sebelum tido mesti bukak tenet..jenguk kawan2...He..hee..betul la orang kata...skang ni purata...golongan surirumah ramai yang dah menjadi penagih internet yang tegar...Betul la tu..tapi sue bukan surirumah....Hik!..hik!.... Pape pun..ni antara blog yang paling tip top yang hari2 mesti sue jenguk....
dan banyak lagi lah....pada yg lain tu...bukan sue tak dtg jenguk...cuma tak tertulis kat sini jer... Sue banyak belajar melalui you all semua...Thank's banyak2 atas ilmu yang dikongsi dalam n3 kawan2 semua.....

Saturday, 10 January 2009

Card untuk Ada Arisyaa


Birthday card ni untuk Ada Arysaa...Happy Birthday to you.....Happy birthday to you....

Cuba renung-renungkan.....

Kadang- kadang Allah sembunyikan matahari.......
Dia datangkan petir dan kilat.
Kita menangis....tertanya- tanya, kemanakah hilangnya sinar....
Namun,..rupa- rupanya Allah menghadiahkan kita PELANGI....
Dan....
Ingatlah,..bukan semua petaka itu adalah bala.
Namun adakalanya, petaka itu adalah mukadimah bagi sebuah kebahagiaan dan kegembiraan.

Baby Auni

Lama dah tak berceloteh....Bukan per..kadang2 kalau penyakit M tu dah datang..memang la..susah nak cakap....Hari ni mcm dah rajin skit...so nak upload skit gambo anak buah ku yang comei ni....Cuti krismas ari tu..seminggu duduk kampung..so..puas la main ngan baby auni ni...
Tu lah dia kalau dah kata anak melayu...mula2 tu mak dia tak nak buai..sbb takut nanti anaknyer ni terbiasa..last2..sbb dah tak larat nak bela...masukkan juga la dalam buai....tengok la tu..sedap jer dia tido..hii..hii..



Comei jer kalau tengok baby bogei..hii...hii....sejuk budak tu...

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "